Site icon C.S. Lazzar

Lefogyni, formába szedni magad… De hogyan?

Lefogyni, formába szedni magad… De hogyan?

Lefogyni, formába szedni magad… De hogyan?

Senkit sem ismerek, aki legalább egy kicsit ne vágyna arra, hogy formában legyen, hogy esetleg olyan alakja legyen, mint egy fotómodellnek/fitness edzőnek. Viszont nagyon kevés olyan embert ismerek, aki meg is teszi a kellő lépéseket, hogy ez így legyen. Magamat beleértve.

Hallgasd meg (2:04 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Nagyon jól tudom, mit kellene tennem annak érdekében, hogy az imént említett célt elérjem. Táplálkozzak helyesen és sportoljak rendszeresen. Semmi nagy ördöngösség nincs ebben. Szerintem mindenki tudja ezt, mégis mindenféle szuper-drága fogyi-bogyit megveszünk és beszedünk, előfizetünk a 30 napos, dobj le 80 kilót edzésprogramra, és kipróbálunk mindenféle bizarr diétákat. Nem azt mondom, hogy ezek ne működnének, de sokszor nagyon veszélyesek lehetnek. És – ahogy az örök érvényű törvény mondja – ami túl szép, hogy igaz legyen, az úgy is van: nem igaz. 

De elsősorban magamról beszélek. Voltam már túlsúlyos – 93 kilót nyomtam. Együltömben megettem két pizzát. Hogy mikkel kísérleteztem, hogy formába szedjem magam és leadjam a felesleget…? Mondjuk azt, hogy én is bedőltem ennek-annak. Volt, ami működött, volt, ami nem. De hosszú távon semmi sem működött a „csodaszerekből”. Az egyedüli, ami bevált és működik évek óta: táplálkozz helyesen és sportolj rendszeresen. Ezt kellene betartani és minden rendben lenne. 

Könnyű? Nem. Hatékony? Határozottan: igen!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version