Site icon C.S. Lazzar

Több pénzt szeretnél? Ne spórolj!

Több pénzt szeretnél? Ne spórolj!

Több pénzt szeretnél? Ne spórolj!

Mindenki szeretne több pénzt. Az első számú tanács, amit kapunk a pénzzel kapcsolatban: spórolj. Csakhogy a spórolással nem lesz több pénzünk.

YouTube video player

A pénzről kétféleképp lehet gondolkodni: az egyik a hétköznapi emberek gondolkodásmódja, a másik a gazdag embereké. Én először Richard Templar könyvében találkoztam e két gondolkodásmóddal és felismertem, hogy a pénzről átlagemberként gondolkodom, és ha több pénzt szeretnék, elsősorban ezt a gondolkodásmódot kell megváltoztassam.

Keress több pénzt

Gyakorlatilag ne arra törekedj, hogy minél több pénzt megtakaríts, hiszen ezzel az életszínvonaladat csökkented, hanem a cél az, hogy több pénzt keress. Ugyanakkor ennek az elméletnek is része a megtakarítás: fizess mindig először magadnak, azaz bármilyen bevételre teszel szert, annak legkevesebb tíz százalékát tedd félre magadnak. Ez az a pénz, amit soha sem szabad elkölteni (mert akkor már nem a te pénzed lesz, hanem azé, akinek odaadtad), és ennek kell „munkát adni”, hogy még több pénzt termeljen neked. 

Arra kell törekedni, hogy több pénzt keress. Annyival keress többet, hogy a bevételeidnek 40%-át tudd magadnak fizetni, miközben az életszínvonaladon se csökkentesz, épp ellenkezőleg, bármit megengedhetsz magadnak.

A spórolás nem egy jó stratégia

Ha csupán spórolsz, a figyelem azon van, hogy mi az, amiről le tudnál mondani, hogy több pénzt tudj félretenni, és mégsem lesz soha elég a pénz mindenre, amit szeretnél. A megtakarításnak az a célja, hogy kisegítsen a nehezebb időkben, vagy hogy megvásárolhass magadnak valamit – ez az átlagemberek gondolkodásmódja.

Ezzel szemben a gazdag emberek soha nem költik el a megtakarításaikat, és nem csökkentik az életszínvonalukat, hanem folyamatosan növelik azt. A pénzre eszközként tekintenek, azaz számukra a pénz egy olyan dolog, aminek segítségével meg tudják valósítani a céljaikat. Bármilyen vágyuk vagy álmuk van, nem vesznek el arra pénzt a megtakarításaikból, hanem találnak módot arra, hogy több pénzt keressenek, amiből meg tudják engedni maguknak azt, amire épp vágyakoznak.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version