Site icon C.S. Lazzar

Utazz, hogy jobb emberré válj!

Utazz, hogy jobb emberré válj!

Utazz, hogy jobb emberré válj!

Régen az emberek zöme legfeljebb a szomszéd faluba ha átjárt egyszer életében. Ma körbeutazhatjuk a Földet, akár többször is. De miért segíthet ez nekünk, hogy jobb emberré váljunk?

Hallgasd meg (4:20 perc)
YouTube video player
Olvasd el (4 perc)

Utazzuk körbe a saját környezetünket

Kezdjük kicsiben, menjünk el mondjuk a szomszéd faluba. (Jártál már ott?) Aztán menjünk el a következőbe is, de ne csak úgy átutazóban, hanem merészkedjünk be a mellékutcákba, menjünk ki a falu végéig és még azon is túl. Ez megtanítja nekünk azt, hogy ott is lássunk, ahol nincs semmi látványosság.

Utazzunk kevésbé fejlett országokba

Ne itt kezdjük az utazásainkat, mert lehet, hogy elmegy tőle a kedvünk, de mindenképp iktassunk be az úticélok közé olyan helyeket, amelyek elmaradottnak számítanak. A fejlődő országok megmutatják nekünk azt, hogy honnan jöttünk, de legfőképpen segítenek meglátni mindazt, amit természetesnek veszünk a saját életünkben. Felnyitja a szemünket, hogy hálásak lehessünk olyan egyszerű dolgokért, mint például a tiszta víz.

Utazzunk fejlettebb országokba

Egész iparág fejlődött ki világszerte, ami az emberek utazási vágyára épül. Ez egyrészt jó, mert kimozdítja az embereket a saját környezetükből, másrészt azonban rossz is, hiszen mindenki csak ugyanazokra a látványosságokra kíváncsi és már szinte csak kipipáljuk, hogy jártam itt is, láttam ezt is. Ha tehetjük, ne csak kutyafuttában látogassuk meg a látványosságokat, használjuk a saját környezetünk felkutatása közben tanultakat: lássunk, ott is, ahol nincs mit látni! 

Az ilyen országok megmutatják nekünk azt, hogy van, ahová fejlődni és itt elsősorban nem az infrastruktúrára vagy a nagy épületekre gondolok, hanem az emberekre, a kultúrára, a viselkedésre, a hozzáállásra. Ezek föléből érdemes minél többet kanalazni és hazavinni magunkkal, majd alkalmazni mindennapi életünkben.

Utazzunk és lássuk az emberi zsenialitás megnyilvánulásait

A világ tele van az ember alkotta fantasztikus dolgokkal, tehát ha már kimerészkedtünk a nagyvilágba, igenis nézzük meg a híres és kevésbé neves látványosságokat, de próbáljuk meg ne csak nézni, hanem látni is. Szívjunk magunkba mély levegőt, és próbáljuk meg elképzelni azt az időt, amikor elkészült az a valami, amire épp a szemünket szegezzük. Hány emberre, mennyi időre volt szükség, hogy elkészüljön? Mennyi áldozattal járt? Mi volt a célja? 

Utazzunk és lássuk a természet csodáit

Utazzunk olyan helyekre, ahol nem az ember, hanem a természet alkotta csodákat tekinthetjük meg. Garantálom, hogy hihetetlen feltöltődéssel jár, amikor az ember testközelből lát egy óriási vízesést, vagy mást sem hall, csak a rovarok zümmögését, madárcsicsergést és a szél susogását.

Másszunk hegyet, mert azon túl, hogy elképesztő élmény, azt is biztosra veszem, hogy megváltoztat bennünket az, amikor egy többezer méter magas szikla tetejéről tekintünk le a világra. Mert minden, ami azelőtt oly nagy volt, hirtelen annyira kicsinek tűnik – a házak, az emberek, de legfőképpen a problémáink érdekes módon eltörpülnek.

Utazzunk, lássunk és fejlődjünk!

Nem számít, hány évesek vagyunk, soha nincs túl korán vagy túl későn, hogy utazzunk. Ma már ez egy megfizethető dolog! Ne csak nyaralni utazzunk, hanem menjünk világot látni! Szánjunk rá időt, pénzt és energiát, mert az utazás megváltoztatja pozitív irányba az életünket!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version