Site icon C.S. Lazzar

Ha a pénz nem lenne akadály

Ha a pénz nem lenne akadály

Ha a pénz nem lenne akadály

Ha tudni szeretnéd, hogy azt az életed éled-e, amit élni szeretnél, kérdezd meg magadtól: hogyan élnéd a mindennapjaidat, ha a pénz nem lenne akadály?

Hallgasd meg (2:31 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

A legtöbb ember nem tudna kapásból válaszolni erre a kérdésre, ugyanis a pénz (hiánya) igenis akadály az életünkben, így nem is gondolkodunk el ezen. Talán nem akarunk szembesülni azzal, hogy mi mindenről maradunk le. Talán túlságosan lefoglal bennünket az, hogy pénzt gyűjtsünk. De mire is? Olyan álmokra, amelyeket meg sem fogalmaztunk? Honnan tudjuk, hogy mennyi pénzre van szükségünk, ha azt sem tudjuk, mit akarunk abból megvenni vagy megvalósítani? Nem tudjuk. Csak azt tudjuk, hogy ami van, az túl kevés. Legalábbis úgy hisszük.

Nem lenne jobb tudni? Ha pontosan ismernénk az álmainkat, talán valóra is tudnánk őket váltani. Úgyhogy én azt mondom, gondolkodjunk el rajta: milyen életünk lenne, ha a pénz nem lenne akadály? Képzeljük el ezt, és válaszoljunk őszintén! Fogalmazzuk meg az áloméletünket! 

Sokkal nagyobb hiba attól tartani, hogy csalódás ér bennünket, ha nem tudjuk ezt az áloméletet megvalósítani és ezért inkább meg sem fogalmazzuk azt, mint az, hogy tényleg nem sikerül megvalósítani. Jusson eszünkbe, hogy a boldogság nem egy úticél, hanem maga az út. Úgy értem, ha tudjuk, hogy mit szeretnénk elérni az életben és küzdünk érte, az egy felemelő, teljes élet lesz akkor is, ha végül nem sikerül elérni a célt. Az az értelmetlen, ha azt sem tudjuk, hogy mit akarunk, és csak gürcölünk látástól vakulásig. Soha nem leszünk igazán boldogok.

Miután megfogalmazódott bennünk az áloméletünk, vessük papírra és nézzünk rá minden nap. Gondolkodjunk el azon újra meg újra, hogy mit tehetünk azért, hogy megvalósuljon, és a válaszok szép lassan megszületnek. Hinnünk kell abban, hogy ha tudjuk, mit szeretnénk, előbb-utóbb meg is szerezzük magunknak azt.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version