Site icon C.S. Lazzar

Ha sikerre vágysz, fejleszd magad minden nap

Ha sikerre vágysz, fejleszd magad minden nap

Ha sikerre vágysz, fejleszd magad minden nap

Az „ami nem nő, az csökken” szabály nem csak cégekre, szervezetek érvényes, hanem ránk, emberekre is.

Hallgasd meg (2:04 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Vállalkozások esetében könnyű alátámasztani a szabályt: egy olyan vállalkozás, amely nem dolgozik folyamatosan azon, hogy fejlődjön, előbb-utóbb csődöt fog mondani, hiszen más cégek, a konkurencia, vagy egyszerűen a piacgazdaság elszáguld mellette.

Emberek esetében kissé más a helyzet. Mi képesek vagyunk leélni úgy az életünket, hogy egyetlen percet sem töltünk (az iskola után) saját magunk tudatos fejlesztésével. Nem csoda tehát, hogy annyira nagy a különbség ember és ember között. Mert van, aki már egészen fiatalon óriási sikereket ér el, de van, aki évtizedek óta gürcöl és úgymond semmire nem viszi az életben. Ennek természetesen számos oka lehet, ami gyakran teljesen független az egyéntől. Ugyanakkor az is igaz, hogy önmagunk tudatos fejlesztése lényeges különbséget tehet.

Aki elkötelezi magát, hogy nap mint nap tanul valami újat és azt a tudást a gyakorlatba is ülteti, megsokszorozza az esélyét annak, hogy egy napon eléri, amit szeretne. Nincs ebben semmi ördöngősség, nem kell hozzá 120-as IQ, nem számít, hogy honnan jövünk, milyen nemzetiségűek vagyunk – a tudás nem válogat. Mindenki számára elérhető és bárki, bármit elsajátíthat, ugyanis ez az egyik dolog, amiben annyira nagyszerű az ember: amire az egyik képes, arra képes bárki más is (elméletileg). 

Tehát az „ami nem nő, az csökken” szabályt így írnám át az emberek számára: 

Ha sikerre vágysz, fejleszd magad minden nap!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version