Site icon C.S. Lazzar

Szeretnéd, hogy kedveljenek az emberek? Hagyd el ezeket a szokásokat!

Szeretnéd, hogy kedveljenek az emberek? Hagyd el ezeket a szokásokat!

Szeretnéd, hogy kedveljenek az emberek? Hagyd el ezeket a szokásokat!

Életünk során arra törekszünk, hogy kedveljenek más emberek. Van, akit soha nem kedvelnek meg mások, van, aki meg zsigerből karizmatikus. A dolog nem annyira rejtélyes, ugyanis van néhány szokás, amelyek merőben befolyásolják azt, hogy kit, mennyire kedvelnek meg mások.

Hallgasd meg (3:20 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Kritizálás

Az igazán kedvelhető emberek soha nem kritizálnak. Senkit. Soha. Sem szemtől szemben, sem úgy, hogy nincs ott az, akit kritizálnak (azaz a háta mögött). 

Hibáztatás

A kedvelhető emberek nem dörgölik bele mások orrát az elkövetett hibáikba. Amikor valaki téved, eszükbe jut, hogy ez velük is ugyanúgy megeshet, és semmit nem segít az, ha hibáztatjuk egymást.

Irányítás

Az utasítgatás ma már a cégeknél sem egy bevált vezetési módszer, mégis sokan alkalmazzák gyerekeikkel, családtagjaikkal, barátaikkal és munkatársakkal is. A kedvelhető emberek módszerei között nem szerepel az irányítás, helyette az elfogadást alkalmazzák.

Képmutatás

Nem a külső számít, hanem a belső, hogy valójában milyen emberek vagyunk. A valódi, értékes kapcsolatok ezekre épülnek és nem olyasmire, hogy mennyire menő a karóránk, milyen autóval járunk, vagy márkás cipőnk van-e.

Akaszkodás

Az ember társas lény, ezt viszont sokan úgy értik, hogy feltétlenül szükségünk van más emberekre. És ezt a szükségérzetet olyan formán élik ki magukból, hogy teljesen ráakaszkodnak más emberekre, mint a csecsemő az édesanyjára. A kedvelhető emberek is társas lények, sőt nagyon is azok, viszont az egymás kihasználása helyett az egymás kiegészítését és segítését alkalmazzák.

Nyavajgás és panaszkodás

Gondoljunk egy olyan emberre, aki folyton panaszkodik. És most gondoljunk egy olyanra, aki soha nem nyavajog. Melyikkel töltenénk el szívesebben egy napot kettesben?

Prédikálás

A kioktatás nem a kedvelhető emberek eszköze. Ha valami nem tetszik nekik, tudják, hogy ez az ők saját problémájuk, és semmi értelme nincs annak, hogy valaki másnak prédikációt tartsanak.

Az előbbi lista a teljesség igénye nélkül az általam legfontosabbnak tartott negatív szokásokat sorolta fel. Meg vagyok győződve róla, hogy ha ezeket a szokásokat elhagyjuk, sokkal kedvesebb és kedvelhetőbb emberré válunk.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version