Site icon C.S. Lazzar

Egy tipp, hogy soha ne vesztegesd az idődet felesleges munkával

Egy tipp, hogy soha ne vesztegesd az idődet felesleges munkával

Egy tipp, hogy soha ne vesztegesd az idődet felesleges munkával

Kaptad már azon magad, hogy valamit elvégeztél s csak amikor a végére értél, akkor jöttél rá, hogy tiszta hiába csináltad meg, semmit nem segít neked abban, amit valójában el szerettél volna érni?

Hallgasd meg (1:31 perc)
YouTube video player
Olvasd el (1 perc)

Nem vagy egyedül, mindnyájunkkal megesik, hogy beleszaladunk ebbe a hibába. Valamit nagyon gyorsan, roppant sürgősen el kell végezni, s el is lesz végezve, csakhogy tiszta feleslegesen. 

A megoldás borzasztó egyszerű: kezdd a végével. Mielőtt bármibe belekezdenél, nézd meg, hogy miért is csinálod. Először is: mi a célod? Utána meg: mit vársz el eredményként az elvégzett feladattól? És az közelebb visz a célodhoz? 

Ez gyakorlatilag egyfajta tervezés, még mielőtt ténylegesen elvégeznénk egy feladatot, fejben átfuttatjuk az egészet. És bizony gyakran kiderül már ebben a fázisban, hogy jobb, ha hozzá sem fogunk. Az „inkább üljünk hiába, mint dolgozzunk hiába” elmélete mögött nagy bölcsesség rejtőzik. Habár én azt mondom, inkább tervezzünk, s kezdjük a végével. Tudjuk meg már előre, hogy érdemes-e belekezdeni, és akkor soha nem kerülünk oda, hogy hiába dolgoztunk.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version