Site icon C.S. Lazzar

A legjobbnak gyakran a jó a legnagyobb ellenfele

A legjobbnak gyakran a jó a legnagyobb ellenfele

A legjobbnak gyakran a jó a legnagyobb ellenfele

„Á, az úgy még elcsúszik…” – mindannyian mondtuk már ezt, anélkül, hogy belegondoltunk volna a következményekbe.

Hallgasd meg (2:41 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Gondolkodtál már azon, hogy miért van annyi pocsék minőségű termék és szolgáltatás a piacon? A válasz az, hogy azért, mert az emberek azt választják, ugyanis nagyon sokszor a döntő tényező az ár. Még akkor is, ha már ezerszer „megszívtuk” és végül az olcsó sokkal többe került, mint ha eleve a drágát választottuk volna. 

Miért is törekednének a gyártók és szolgáltatók arra, hogy jobb minőséget kínáljanak – ami egyértelműen magasabb árral járna -, ha az emberek nem fizetik meg? 

Nos, ez az egyik oka annak, hogy miért a a legjobb ellensége. A legjobbra csak akkor van lehetőség, ha nem vagyunk hajlandóak elfogadni kevesebbet, mint a legtöbb, amit nyújthatunk vagy kaphatunk. 

Mondok egy példát: amikor legutóbb (több, mint 10 évvel ezelőtt) választanom kellett egy jó minőségű laptop és egy Macbook Pro között, az utóbbit választottam, pedig jóval többe került. Azelőtt is jó gépeken dolgoztam, mégis sokat mérgelődtam (belassulás, lefagyás, kék halál). Amióta Mac-en dolgozom, ezekkel nincs gondom. Megérte.

Valójában még sok ilyen példa van, de a lényeg ugyanaz: a legjobb az a legjobb, a jó az csak jó. 

Ha vállalkozó vagy, a cégednél a legjobb szolgáltatást vagy terméket nyújtjátok?

De akkor is, ha nem vagy vállalkozó, valahol, valamilyen cégnél dolgozol, ami azt jelenti, hogy szolgáltatsz valamit. Milyen minőséget szolgáltatsz? Á, ez még elcsúszik vagy az ilyennek nincs helye nálad? Ha az előbbi, azaz megelégedsz a „jó” minőségű szolgáltatásoddal, akkor be kell érned a „jó” fizetéssel, a „jó” bánásmóddal. Ugyanakkor szembe kell nézed azzal a veszéllyel is, hogy bármikor jöhet valaki, aki képes jobbat nyújtani nálad. (Ez mondjuk akkor is igaz, ha a legjobbat nyújtod, de legalább növeled a saját esélyedet!)

Nyújtsd mindig a legjobbat és akkor az elvárásaid szintjét is megnövelheted!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version