Site icon C.S. Lazzar

Dolgozunk, családot alapítunk, hajtunk, mint az őrült – de miért?

Dolgozunk, családot alapítunk, hajtunk, mint az őrült - de miért?

Dolgozunk, családot alapítunk, hajtunk, mint az őrült - de miért?

Gondolkodtál már azon, hogy mindazt, amit nap mint nap teszel, miért teszed?

Hallgasd meg (3:13)
YouTube video player
Olvasd el (2:30 perc)

A világ legtermészetesebb dolga az, hogy megszületünk, óvoda, iskola, egyetem (nem kötelező), munka, családalapítás, munka-család-munka-család, nyugdíj és kész. Akinek ez jó így, az talán ne is olvasson tovább, mert most azoknak írok, akik többet szeretnének. Többet várnak el maguktól és többet szeretnének az élettől, mint a sablonos, jól bejáratott és közönséges utat. Tévedés ne legyen, nem ítélem el ezt az utat, hiszen sokkal jobb egy ilyen ismert, biztonságos út, mint egész életünkben kapkodni a fejünket.

De van, akinek ez nem elég. Van, aki ezen az úton jár, de nem találja a helyét. Érzi, hogy valamit másként kellene tennie, de nem tudja, mit. Ha ezt érzed, állj meg. Keress egy csendes kis zugot és gondolkodj el, mit is szeretnél. Tedd fel a kérdést: mit fogok ma tenni? Majd ha megvan a válasz, kérdezd meg magadtól: miért? Ha megvan a válasz, kérdezd meg újra: oké, s azt miért? Ne állj meg, csak kérdezd a „miért”-eket rendületlenül. Két kimenetele lehet ennek a gyakorlatnak:

Az első az, hogy elakadsz, nem fogod találni a következő választ. Ha így járnál, tudd, hogy ott a válasz, csak nem mered kimondani. Senki nem hallja, mondd ki bátran. Ki kell mondanod, ahhoz, hogy felismerd az igazságot. Ha már tudod, akkor tudsz kezdeni vele valamit. Belenyugszol vagy változtatsz. Az utóbbit javaslom, mert az olyan ember, mint te, soha nem fog belenyugodni. Valami odabent mindig motoszkálni fog, és nem fog békén hagyni. Úgyhogy cselekedj most. Készíts egy új tervet, egy olyan tervet, amin ha végigmész az „és aztán?” meg a „miért?” kérdésekkel, a végén olyan eredményre jutsz, amivel elégedett leszel.

A második kimenetel az, hogy addig teszed fel a kérdéseket, amíg végül megtalálod a választ az életed értelmére, ez pedig egyenesen visszavezethető oda, ahol most vagy. Arra is rá fogsz jönni, hogy a helyes úton haladsz vagy sem, a lényeg, hogy ezzel a gyakorlattal tiszta vizet öntesz a pohárba.

Te miért kelsz fel minden reggel?

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version