Site icon C.S. Lazzar

Az érzelmi fertőzésektől nem véd meg az immunrendszerünk

Az érzelmi fertőzésektől nem véd meg az immunrendszerünk

Biztos vagyok benne, hogy te is kaptad már el a pesszimitiszt más emberektől. De ugyanígy el lehet kapni a zsörtölőditiát és a pletykamuszt is. Sajnos a legerősebb immunrendszeren is áthatolnak ezek a veszélyes kórok, de szerencsére van rá módszer, hogy megvédjük magunkat!

Hallgasd meg (2:49 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Akinek van háziállata, nagyon jól tudja, hogy a házi kedvenc milyen magas szinten képes mímelni a gazdáját. Nagyon sok élőlénynek megvan az a képessége, hogy utánozza a környezetét, úgy kinézetben, mint viselkedésben. Az ember sem különb. Annak az öt embernek vagyunk az átlaga, akikkel a legtöbb időt töltjük el. Átvesszük a szokásaikat, átalakul a stílusunk, másképp kommunikálunk, és igen, sajnos nem mentesülünk a fent említett veszélyes kórok általi fertőzésektől sem. 

Mit tehetünk tehát, hogy ne fertőződjünk meg? 

Először is állapítsuk meg, hogy ki az az öt ember, akikkel a legtöbb időt töltjük, majd jelöljük meg azokat, akik negatív hatással vannak ránk. Ebben segít az a bejegyzésem, amelynek a címe: 6 MÉRGEZŐ EMBERTÍPUS, AKIKTŐL TARTSD TÁVOL MAGAD. Ők lesznek azok az emberek, akikkel a lehető legkevesebbet kell érintkeznünk és kommunikálnunk. Az sincs kizárva, hogy valaki nagyon közeliről van szó, de a A TE ÉLETED, TE DÖNTESZ RÓLA – A MÉRGEZŐ KAPCSOLAT AKKOR IS MÉRGEZŐ, HA A SAJÁT ÉDESANYÁDRÓL VAN SZÓ.

A saját boldogságunk a mi felelősségünk – ahogy a boldogtalanságunk is!

Ha energiavámpírokkal, zsörtölőditisszel vagy pletykamusszal fertőzött emberekkel, netán álomgyilkosokkal vagyunk körülvéve, tisztában kell lennünk azzal, hogy azonkívül, hogy megkeserítik az életünket, előbb-utóbb mi is hasonlítani fogunk rájuk! 

Ha fejlődni szeretnénk, ha boldogok akarunk lenni, akkor olyan emberekkel kell körülvennünk magunkat, akik olyanok, amilyenek mi szeretnénk lenni – egészséges, optimista, tisztességes emberek, akik képesek az őszinte szeretetre, és akik támogatnak, biztatnak és segítenek másokat.

Fontos tudni, hogy miként a negatív emberek képesek megfertőzni másokat, ugyanúgy a pozitivitás is terjed. Tehát ha a megfelelő emberek társaságában töltjük időnk nagy részét, lassan rájuk fogunk hasonlítani, és az életünk is olyan lesz, amilyet valójában megérdemlünk.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version