Site icon C.S. Lazzar

Miért nem foglalkozom soha a politikával és miért nem kellene foglalkozz vele te sem?

Miért nem foglalkozom soha a politikával és miért nem kellene foglalkozz vele te sem?

Valamilyen okból kifolyólag – amit magam sem ismerek -, mindig is tartózkodtam a politikától. Nem követtem, nem beszéltem róla, és bevallom őszintén, nem is érdekelt. Jól tettem, és most már azt is tudom, hogy miért.

A politika szinte minden ember életét meghatározza – ezt nem vitatom -, és ami meghatározza az életünket, az kellene érdekeljen, nem igaz? Egyébként azért mondom, hogy szinte minden ember, mert van, aki ezek felett él… De ez olyan összeesküvés-elmélet ízű, úgyhogy inkább ne menjünk bele. Szóval kellene érdekeljen a politika, mert függünk tőle. Ám ugyanúgy függünk tőle és befolyásolja az életünket az időjárás is, abba mégsem próbálunk beleszólni. Miért is tennénk, ha egyszer nem tudjuk befolyásolni?!

Rossz hírem van: a politikát sem tudjuk befolyásolni. A közember, a halandó nem bír olyan erővel, hogy befolyásolni tudja a politikát. Sokszor még annak is nehéz, olykor lehetetlen, aki ott ül, azokban a berkekben (tudod, a politikus), akkor mit mondhatunk mi, akik csak a hírekben követjük az eseményeket. 

Nincs értelme még csak követni sem, mert csak vesztegetjük a drága időnket vele. Ami fontos, azt úgyis megtudjuk – valakitől vagy a Facebookról -, nem kell aggódnunk rajta, hogy lemaradunk valamiről. Inkább töltsük az időnket valami hasznossal, olyasmivel, amit élvezünk csinálni, így azonkívül, hogy nem töltjük a fejünket hülyeségekkel, még jól is érezzük magunkat. Duplán megéri. 

Én, ahogy eddig is, ezután is hagyni fogom, hogy a politikusok egymásnak hazudozzanak, és annak ígérgessenek, aki talán el is hiszi, amit még ők sem. Tisztelet a kivételnek, akik… nyugodjanak békében.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version