Site icon C.S. Lazzar

Soha nem az a fontos, hogy hol tartasz az életben, hanem…

Soha nem az a fontos, hogy hol tartasz az életben, hanem...

Soha nem az a fontos, hogy hol tartasz az életben, hanem...

Nagy jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy egy-egy ember mennyire sikeres, pedig van valami, ami annál sokkal fontosabb.

Hallgasd meg (2:20 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Amikor azt vesszük górcső alá, hogy milyen az életünk, ugyanarról az állapotról, helyzetről, számtalan – igencsak eltérő – képet alkothatunk. Mondhatjuk azt, hogy jó vagy rossz az életünk, de nézhetjük úgy is, hogy másokhoz képest milyen, és annak függvényében, hogy épp kihez hasonlítjuk, lehet úgy jobb, mint rosszabb. Mennyire lesz valóságos tehát az, ahogyan látjuk magunkat? Természetesen valóságos lesz, mert mi látjuk úgy, ellenben a mi valóságunk és a valódi valóság valószínűleg nem fog egyezni. 

Éppen ezért a legjobb az, hogy ha már elemezni akarjuk az életünket, ha nem azt nézzük, hogy milyen ebben a pillanatban, hanem hogy mit szeretnénk, milyen legyen. Ha kiragadunk egy pillanatot az életünkből – legyen az épp a jelenünk -, akkor egy adott helyzetet elemzünk. Olyan, mintha kinéznénk az ablakon, azt látnánk, hogy felhős az ég, és azt mondanánk, pocsék az időjárás. A napsütéshez képest valóban pocsék, de jobb egy hurrikánnál! Ami viszont sokkal fontosabb: ha megnézzük az előrejelzést, vagy túlnézünk a hegyeken, már látnánk, hogy a felhők rövidesen tovaszállnak és gyönyörűen fog sütni a nap. 

Nem az a fontos, hogy hol tartunk, hanem hogy hová!

Az időjárással ellentétben, a saját életünk felett mi döntünk. Legyenek céljaink, és ha már elemezni akarunk valamit, akkor azt nézzük meg, hogy mennyivel vagyunk közelebb a céljaink eléréséhez. Arra fókuszáljunk, hogy mit tehetünk, hogy hamarabb elérjük azt, amit szeretnénk. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version