Site icon C.S. Lazzar

Találd meg a szenvedélyed ezzel az egy módszerrel

Találd meg a szenvedélyed ezzel az egy módszerrel

Ha boldog szeretnél lenni, meg kell találnod a szenvedélyed. Ha megtalálod a szenvedélyed, életedben egyetlen napot sem fogsz dolgozni. De merre keressük, ha gőzünk sincs, hogy mi lehet a szenvedélyünk?

Hallgasd meg (2:43 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Öröm nézni azokat az embereket, akik naphosszat képesek valamit bütykölni, ami számunkra csöppet sem tűnik érdekesnek, rajtuk viszont látjuk, hogy a lehető legnagyobb élvezettel csinálják, amit épp csinálnak. Mi is szeretnénk ezt magunknak, mi is szeretnénk megtalálni a szenvedélyünket, de azt sem tudjuk, merre induljunk. Azt már tudjuk, hogy a szenvedély nem fog magától ránk találni, nekünk kell megkeresni azt, és meg is tennénk, de hol keressük? Az ágy alatt vagy a szekrényben? 

A szenvedély megtalálása akár egy életre szóló kaland is lehet. Ha úgy érezzük, hogy semmiben sem találjuk meg azt a bizonyos valamit, ne görcsöljünk rá arra, hogy mindenképpen megtaláljuk. És ne gondoljuk azt sem, hogy nekünk nincs szenvedélyünk, hiszen egy dolog biztos: mindenkinek van. Az elsődleges oka annak, hogy valaki nem találta meg a szenvedélyét, csupán ennyi: még nem találta meg.

A módszer, amivel bárki rálelhet arra, aminek az életét is szentelné, nagyon egyszerű: próbáljunk ki új dolgokat. A magyarázat pofonegyszerű: ha eddigi életünk során nem találtuk meg, abból logikusan következik, hogy mostanig még ki sem próbáltuk! De ne siessük el és ne próbáljunk ki naponta ötszáz dolgot, mert úgy biztosan zátonyra futunk. Van olyan, hogy az embernek a sakk a szenvedélye, de tudjuk, hogy csupán a szabályok elsajátításához akár több napra is szükség lehet. 

Én azt javaslom, hogy próbáljunk ki minden hónapban egy dolgot, amit addig még nem próbáltunk. Szánjunk rá időt, órákat, napokat vagy akár heteket, még mielőtt eldöntjük, hogy ez nekünk való vagy sem. Egyébként ezzel duplán nyerünk: egyrészt megadjuk az esélyt magunknak arra, hogy megtaláljuk életünk szenvedélyét – és előbb-utóbb meg is fogjuk találni -, másrészt viszont minden új dologgal, amit kipróbálunk, fejlődik az egyéniségünk, kitágul a komfortzónánk, valamint intelligensebb és értékesebb emberek leszünk.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version