Site icon C.S. Lazzar

3 tipp, hogy egészségesebben és tovább élj

Ha egészséges életmódról van szó, mindenkinek van legalább egy jó tanácsa számunkra: egyél avokádót és igyál hozzá zeller dzsúszt, szedj C vitamint, legalább egy fél kilót naponta, és természetesen meditálj, fejen állva, Buddha harmadik énekét hümmögve. Vagy olvasd el az alábbi tippeket – amit a tudomány is alátámaszt – és tarts be ezekből annyit, amennyit jónak látsz.

Hallgasd meg (2:04 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

1. Mozogj 

Több évtizednyi kutatás bizonyítja, hogy napi 30 perc testmozgás csökkenti úgy a pszichés, mint a fizikai megbetegedések esélyét. A mozgás élénkít, formában és fitten tart és gátolja a test túl gyors öregedését.

2. Egyél tudatosan

Mindenki nagyon jól tudja, hogy mely ételek károsak az egészségre. A probléma a tudatosság és a mértékletesség hiányában van: nem figyelünk oda, hogy mit és mennyit eszünk. Vegyük tudomásul, hogy minden, amit megeszünk és megiszunk, hatással van a hátralévő életünkre. Ha van egy liter tiszta, friss forrásvizünk és belecseppentünk egy-két csepp trágyát, mi lesz belőle? Meginnánk utána? 

3. Aludd ki magad

Az elegendő, minőségi alvás fontossága csak az utóbbi évtizedben kristályosodott ki, amikor a legújabb modern kutatások kimutatták, hogy mi minden zajlik le az agyban alvás közben. A lényeg azonban csupán ennyi: figyeljünk rá, hogy eleget és jól aludjunk. 

Nagyon sok életmódjavító tippet és tanácsot felsorolhatnék még, de ha csupán ezt a három dolgot tartjuk be, garantáltan jobban és tovább fogunk élni. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version