Site icon C.S. Lazzar

Ha igazán élvezni akarod az életet, ezt kell tenned

Ha igazán élvezni akarod az életet, ezt kell tenned

Amikor munkában vagyunk, azon gondolkodunk, hogy délután mit fogunk ebédelni, s vajon mi fog történni Isaura iker nővérével, aki épp magához tért egy 30 éves amnéziából. Aztán meg amikor otthon vagyunk, a félbemaradt munkahelyi feladatokon rágódunk.

Hallgasd meg (2:04 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Gondolatban soha nem ott vagyunk, ahol a testünk. Pedig az élet legbonyolultabb kérdéseire általában nagyon egyszerű a válasz. Például arra a kérdésre, hogy miért nem tudjuk élvezni az életünket, a válasz valójában ennyi: legyünk ott, ahol a lábaink vannak.

Ahhoz, hogy élvezni tudjuk azt, amit épp csinálunk, elengedhetetlenül fontos, hogy a gondolataink és a figyelmünk is ott legyen és ne máshol. Tudom, nem könnyű, de ha belegondolunk, miért jó az, hogy mindig máshol járunk? A munkahelyünkön, ha a munkára figyelünk, otthon nem kell már azon gondolkodjunk, hogy mit nem végeztünk el. És ha otthon arra figyelünk, ami épp ott történik, akkor nem kell a munkában majd azon tűnődjünk, hogy vajon felteregettük-e a ruhákat vagy a mosógépben felejtettük őket. 

Észszerű a gondolat, hogy legyünk ott, ahol épp vagyunk, csak épp kivitelezni sokkal nehezebb. A gond az, hogy nem is igazán próbálkozunk, így folyton „utazunk” a fejünkben, mindig máshová, el onnan, ahol épp vagyunk. Próbáljuk meg: ha főzünk, főzzünk és élvezzük, ahogy a hozzávalókból ínycsiklandozó falatok születnek; ha játszunk a gyerekekkel, játsszunk és élvezzük, ahogy önfeledten elmerülünk a játékban; ha meg a munkahelyünkön vagyunk, dolgozzunk és élvezzük a folyamatot, hogy hasznosak vagyunk. Legyünk ott, ahol a lábaink vannak!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version