Site icon C.S. Lazzar

Szeressük jobban magunkat (alkalmazzuk naponta ezt a tippet)

Szeressük jobban magunkat (alkalmazzuk naponta ezt a tippet)

Azt mondjuk, szeretjük önmagunkat – többé kevésbé -, de a tetteink is ezt igazolják? Sajnos az esetek többségében nem, és a legrosszabb az, hogy észre sem vesszük.

Hallgasd meg (1:43 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Szeretni önmagunkat azt jelenti, hogy a döntéseink többsége a javunkat szolgálja. Szeretni önmagunkat azt jelenti, hogy teszünk azért, hogy boldogok legyünk. Szeretni önmagunkat azt jelenti, hogy amit gondolunk, mondunk és cselekszünk, többnyire pozitív következményekkel jár saját magunk irányába. 

Mégis mit teszünk mindannyian nap mint nap? Nem alszunk jól és eleget. Kitesszük magunkat folyamatosan mindenféle stressznek. Olyan ételeket fogyasztunk, amelyekről tudjuk, hogy többet ártanak, mint amennyit használnak. Emberi kapcsolataink nemhogy gyarapodjanak, egyre inkább leépülnek. Boldogság helyett irigység, panasz és betegségek uralják az életünket.

Tudnunk kell: ha megesszük azt az ételt, amiről tudjuk, hogy árt nekünk, akkor azzal azt üzenjük saját magunknak, hogy jobban szeretünk enni, mint amennyire szeretjük önmagunkat. Ha nem alszunk eleget, azt tanítjuk meg a tudatalattinknak, hogy fontosabb az esti sorozat, mint az, hogy kipihenjük magunkat. 

Minden apróság számít, úgyhogy igyekezzünk olyan döntéseket hozni, bármilyen apróságról is legyen szó, amelyek azt bizonyítják, hogy tényleg jobban szeretjük magunkat, mint mondjuk a csipszet vagy a Netflixet.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version