Site icon C.S. Lazzar

Amit 20 percig csinálsz naponta, egy évet vesz el az életedből

Amit 20 percig csinálsz naponta, egy évet vesz el az életedből

Amit 20 percig csinálsz naponta, egy évet vesz el az életedből

Miért fontos, hogy legyünk tudatosak, hogyan osztjuk be az időnket és mivel töltjük a mindennapjainkat? Egyszerű: mert ami elmúlt, az már a múlté.

Hallgasd meg (2:11 perc)
YouTube video player
Olvasd el (1:30 perc)

Az a tevékenység, amit nap mint nap húsz percen át teszünk, egy egész évet el fog venni az életünkből. Ha naponta egy órán át lógunk a Facebookon, az már három évünkbe kerül. Ha még két-három órát tévézünk, még 9 év. A 8 óra alvást nem számolom, mert az szükséges az egészséges életmódhoz. De mi van a napi 1 óra Candy Crush-al és társaival? Még 3 év. Ez már összesen 15 év! Tizenöt év! 

Hogyan lehetünk tudatosabbak? 

Tervezzünk. Ne engedjük, hogy az élet csak úgy történjen velünk, döntsük el mi magunkban, előzetesen és tudatosan, hogy mivel szeretnénk eltölteni az időnket. Fogjunk egy határidőnaplót vagy egy bármilyen füzetet és írjuk le az első lapra a vágyainkat, céljainkat, terveinket erre az évre. Aztán lapozzunk egyet és írjuk le, hogy mit tehetünk meg ezen a héten, hogy közelebb kerüljünk az első oldalon leírtakhoz. Jelöljük ki a hét egyik napját, amikor ezt meg tudjuk ismételni, a legjobb erre a vasárnap. Minden héten és mindig egy hétre tervezzünk. Ezután már csak annyi dolgunk marad, hogy betartsuk a tervünket. 

Ha nem sikerül mindig mindent betartani, ne legyünk túl szigorúak magunkkal. Megtörténik a legjobbakkal is, hiszen az akaraterőnk nincs mindig ugyanolyan szinten. Fogadjuk el, hogy nem történhet mindig, minden a terv szerint és ez ne legyen ok arra, hogy feladjuk. Igenis képesek vagyunk a saját életünket úgy élni, ahogy mi szeretnénk!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version