Site icon C.S. Lazzar

Ha sikeres és boldog szeretnél lenni, kövesd a PÉKET

Ha sikeres és boldog szeretnél lenni, kövesd a PÉKET

Ha sikeres és boldog szeretnél lenni, kövesd a PÉKET

Kövesd a PÉKET és sikeres leszel. Nem, ne fuss a kenyérsütő után! Öt betű, öt jelentés. Tudod, mi a PÉKET?

Nagyon remélem, hogy eljutottál idáig az olvasással és nem futamodtál meg egy fehér kötényes, lisztes kezű úriember után. S ha mégis, vajon mit mondtál neki, miután utolérted? 

Lebontottam részletekbe menően, hogy mit csináltam következetesen az elmúlt években, és szerintem ezek azok a dolgok, amelyeknek köszönhetően magamnak mondhatom a sikert és a boldogságot. Az eredmény ez lett: PÉKET. Minden betű egy területet jelent, amire napi szinten figyelni kell.

P – pénz

Minden nap tegyek valamit, amivel a pénzügyi céljaimat elérem. Természetesen ehhez ki kell előbb tűzni a pénzügyi célokat. Az én legutóbbi célom az volt, hogy a költségvetésem szerinti havi kiadásaimat passzív jövedelemből teremtsem elő. 

É – én

Minden nap tegyek valamit magamért, amit én akartam megtenni. Ezek lehetnek apróságok vagy nagy dolgok is, de fontos, hogy megjutalmazzuk magunkat újra meg újra, mert feltöltenek.

K – kapcsolatok

Minden nap ápoljam a személyes és üzleti kapcsolataimat. A kapcsolataink a lehető legfontosabbak az életben. Ápolni kell őket, ha boldogok akarunk lenni, és ápolni kell őket, ha sikeresek akarunk lenni. 

E – elme

Minden nap tegyek valamit az elmém karbantartásáért, elsősorban tanuljak valamit vagy olvassak egy fejlesztő könyvet. Ugyanis fejlődés nélkül csak egy helyben toporgunk, sőt az is lehet, hogy visszafelé haladunk. 

T – test

Minden nap tegyek valamit a testem ápolásáért, főként testedzés, sport formájában. A testemben „lakok” és ha nem vigyázok rá, akkor idő előtt tönkremegy vagy nem fog megfelelően működni. 

Ez a PÉKET, amit ha most kellene beépítenem az életembe, akkor annyit tennék, hogy egy noteszbe minden nap felírnám nagyban: P É K E T és amint eggyel megvagyok, bekarikáznám azt. Az a nap, amikor mindenik betű vagy legkevesebb négy be van karikázva, egy sikeres nap. A célom pedig az lenne, hogy hetente legalább öt sikeres napom legyen. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version