Site icon C.S. Lazzar

Öt jel, hogy ideje felmondj és új munkahelyet keress

Öt jel, hogy ideje felmondj és új munkahelyet keress

Öt jel, hogy ideje felmondj és új munkahelyet keress

Világszerte a munkavállalók több, mint 70%-a elégedetlen a munkahelyével. A statisztika is téved, de ha még csak félig igaz, akkor is nagy a baj. Te is a többséget erősíted? Íme öt jel, amelyek mind arra utalnak, hogy talán ideje munkahelyet váltanod.

  1. Rendszeresen kiráz a hideg, amikor a hétvége után közeledik a hétfő. Legszívesebben beteget jelentenél. Ez a legegyértelműbb jele, hogy váltanod kellene, a többi már nem annyira szembetűnő.
  2. A munkatársaiddal csak a lehető legkevesebbet érintkezel, s ha belegondolsz, érzed, hogy nem tiszteled őket. 
  3. Nem igazán mersz felszólalni, ha mégis megteszed, a felettesed mintha meg sem hallaná. Hiába van véleményed, az semmit nem számít és senkit sem érdekel. Nem szólhatsz bele abba, hogy milyen feladatokat bíznak rád, sőt még abba sem, hogy hogyan végezd el – mindent megmondanak neked. Olyan vagy, mint egy robot.
  4. Alulfizetett vagy. Tudod, hogy mennyit ér a munkád, de ezzel egyedül vagy. Próbáltál már nagyobb fizetést kapni, de semmire sem jutottál. 
  5. Már több, mint három éve ugyanazt csinálod, semmi plusz feladatot nem bíztak rád, pedig te szívesen vállaltál volna többet, és ezt el is mondtad több alkalommal. Talán ez az oka annak is, hogy alulfizetett vagy, hiszen a fizetésed semmit sem nőtt az elmúlt három évben.

Magadra ismertél? Nem vagy egyedül, emberek milliói éreznek ugyanígy nap mint nap. Te viszont tehetsz valamit! Rajtad múlik a döntés, hogy továbbra is elviseled az előbbi állapotokat vagy változtatsz!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version