Site icon C.S. Lazzar

4 dolog, amit nem kaphatsz vissza soha (a negyedikre nagyon vigyázz!)

4 dolog, amit nem kaphatsz vissza soha (a negyedikre nagyon vigyázz!)

Minden mulandó – ez az élet rendje. Viszont ha nem vigyázunk, az is elmúlhat, aminek nem lenne muszáj.

A négy dolog, amit soha nem kaphatunk vissza: 

A szó, amit kimondtunk

Hányszor kaptad magad azon, hogy kimondasz valamit a pillanat hevében, és ha lehetne, visszapörgetnéd az időt és hallgatnál. Mondjuk is: visszaszívom! De már késő. A párom sokszor mondogatja, hogy az apukájától kapott egyik legjobb lecke ez: gondolkodj, mielőtt beszélsz.

A pillanat, amit elmulasztottunk

Akinek vannak gyerekei, tudja. Ha valamiről lemaradtál, azt már többet nem kapod vissza. A gyereked első szavából, az első lépéséből csak egy van. De nem csak a gyerekek kapcsán mulaszthatunk el pillanatokat. Manapság a leggyakrabban előforduló hiba az, hogy pontosan azért, hogy megőrizzünk egy pillanatot, lemaradunk róla – le akarjuk fotózni, filmezni, és a telefonunkkal vagyunk elfoglalva, miközben valami olyasmi történik, amit soha többé nem élhetünk át. És tudjuk: filmről visszanézni már nem az igaz – a pillanat elmúlt.

Az idő, ami eltelt

Idős emberektől szeretem megkérdezni: mi az, amit másképp csinálna, ha visszamehetne az időben? A kedvenc válaszaim: többet élnék. Nem agyalnék túl sokat az apró, jelentéktelen dolgokon. Hamarabb megbocsátanék. Több kalandban vennék részt. Az időt, ami eltelt, már nem kaphatjuk vissza. Gondoljuk meg minden nap: azzal töltjük-e az időnket, amivel tényleg tölteni szeretnénk?

És a bizalom, miután elvesztettük

A bizalom olyan, mint egy radír – minden hibával egyre csak fogy, míg végül teljesen odalesz, és többé nincs már. Vehetünk új radírt, de a régit nem kaphatjuk vissza. S bár a radír dolga az, hogy segítsen kijavítani a hibákat, a bizalom ebből a szempontból teljesen más. Tehát a hasonlat csak félig állja a helyét. A bizalom feladata nem az, hogy kijavítsa a hibákat. A bizalom kemény munka eredménye, de sajnos igencsak törékeny. Úgy kell rá vigyázni, mint a nagymama porcelán tányérkészletére. Mert ha egyszer eltört, annak annyi (és nekünk is).

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version