Site icon C.S. Lazzar

Egy tulajdonság, ami közös a sikeres emberekben (nem az intelligencia)

Egy tulajdonság, ami közös a sikeres emberekben (nem az intelligencia)

Egy tulajdonság, ami közös a sikeres emberekben (nem az intelligencia)

Az okos emberek sikeresek. A sikeres emberek okosak. Aki nem okos, nem lehet sikeres. Az előbbi három állítás közül egy sem igaz.

Az okos emberek gyakran nem lesznek sikeresek, pontosan azért, mert annyira intelligensek. Mert mit tesz egy intelligens ember egy döntés meghozása előtt? Mérlegel, megnézi a különböző kimeneteket, csökkenteni próbálja a kockázatokat. Így az intelligens ember pontosan tudja, hogy mi minden sülhet el rosszul. Túl sok időt tölt el ezzel, végül vagy nem hoz döntést, vagy túl későn hozza meg azt.

A sikerhez azonban elengedhetetlen a gyorsaság. Ezzel viszont együtt jár az is, hogy sokszor fogunk tévedni. A sikeres ember viszont nem attól sikeres, hogy soha nem téved! Hanem attól, hogy annyi mindent megpróbál, hogy végül – a nagy számok törvénye miatt – valaminek sikerülnie kell. 

Mi kell tehát ahhoz, hogy valaki sikeres legyen? Bátorság! A sikeres ember mer kockáztatni – nem vakmerő, de nem is túl óvatos. A sikeres ember magabiztosan megy egyelőre, sokszor megbotlik, de egyszer sem torpan meg. 

A jó hír az tehát, hogy bárki lehet sikeres! Ne gondoljuk egy percig se azt magunkról, hogy nem vagyunk elég intelligensek ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Az önbizalomhiány mindig abból fakad, hogy azt mondjuk magunknak: nem fog sikerülni. Az okos ember is ezt mondja magának, mert látja minden forgatókönyvben a hibákat. Ezért buknak el oly sokszor az okos emberek – a bátorság hiánya miatt. Hiszen a bátor ember is látja a hibákat, ugyanakkor azt is tudja, hogy meg tud birkózni velük. Nem arra összpontosít, hogy mi minden fog rosszul elsülni, hanem a pozitív eredményre koncentrál.

Legyünk tehát bátrak és kitartóak! Ez a siker receptje.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version