Site icon C.S. Lazzar

Egy kérdés, ami értelmet ad annak is, ami túl hétköznapi

Egy kérdés, ami értelmet ad annak is, ami túl hétköznapi

Egy kérdés, ami értelmet ad annak is, ami túl hétköznapi

Fel akarod dobni a betokosodottá vált kapcsolatodat? Unod a családi összejöveteleket? Itt egy tipp, amivel bármelyik unalmassá vált tevékenység újra izgalmassá tehető.

Vannak pillanatok az életben, amikor a túl sok minden miatt, ami a vállainkat nyomja, összekavarodnak a fejünkben a prioritások, s arra figyelünk többet, ami valójában lényegtelen (a harminckilencedik elem a munkahelyi to-do listánkon), azt meg, ami igazán fontos lenne, hanyagoljuk (a gyermekünk nem ért valamit a matek házijában). Az is lehet, hogy észre sem vesszük, hogy felborult a fontossági sorrend, de még ha fel is tűnik, úgy érezzük, hogy nem tudunk mit tenni ellene. 

A párommal mindig megpusziljuk egymást, még akkor is, ha az egyikünk csupán öt percre lépik le a boltba. Pont ez egy olyan pillanat volt, amit feleslegesnek ítéltem – hiszen csak öt percre ugrok le a boltba. A párom meg pillanatok alatt felvilágosított: mi van, ha ez az utolsó alkalom, hogy látlak? Nem tudhatod. Leszakad veled a lift. Elüt egy autó. Fejedre esik egy tégla. Nem akarom, hogy az utolsó alkalom, amikor láttalak, az legyen, amikor el sem búcsúztam tőled. Bumm. Egy csapásra megértettem és a lényegtelennek tűnő puszinak óriási értelme lett. 

Roppant egyszerű technika – talán még túlzás is technikának nevezni: tedd fel magadnak a kérdést, mi van, ha ez az utolsó alkalom? 

Mi van, ha ez az utolsó alkalom, hogy segíthetsz a fiadnak a matek házijában?

Mi van, ha ez az utolsó összejövetel, amelyen együtt lehetsz a családoddal?

Mi van, ha ez az utolsó lehetőséged, hogy megcsókold a párod?

Bármire alkalmazható ez a kérdés, és meglátod, ami igazán fontos, az hirtelen teljesen új értelmet kap. Mert ha soha többé nem tehetjük, akkor odatesszük a csontot. Letesszük a telefont és odafigyelünk a másikra. Hagyjuk a fenébe a harminckilencedik csekklista elemet és segítünk a matek házit megérteni a gyermekünknek. Tudod, milyen szenvedélyes tud lenni a pároddal 22 év után is a szeretkezés, ha elfelejted minden gondodat és úgy teszel, mintha ez lenne az utolsó alkalom, hogy megteheted? Nem tudod? Próbáld ki! Bármit is szeretnél újra izgalmassá tenni, tedd fel a kérdést: mi van, ha ez az utolsó alkalom? Mert egyébként nem tudhatod: mi van, ha tényleg ez lesz az utolsó?

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version