Site icon C.S. Lazzar

A legfontosabb döntés az életben

A legfontosabb döntés az életben

A legfontosabb döntés az életben

Mit akarsz most és mit szeretnél később? Csak egyiket kaphatod meg. Melyiket választod?

A legtöbb ember nem gondol arra, hogy a mai döntéseinek nemcsak ma, hanem később is lesznek következményei. Ezért van annyira sok betegség a világban. Az emberi szervezet ugyanis úgy van megtervezve, hogy ellenáll a legtöbb vírusnak és baktériumnak. Csakhogy a mindennapos rossz döntéseinkkel legyengítjük vagy egészen tönkretesszük az immunrendszerünket. 

Megkaphatjuk ma a nasit, megkaphatjuk ma a lustálkodást, megihatjuk ma a cukrozott üdítőt. És megkapjuk, amit szerettünk volna: a pillanatnyi élvezetet. De ezzel egyidőben döntöttünk a jövőnkről is: rontottunk egyet az egészségünkön. Ha azonban feltesszük a kérdést: mit akarok most és mit szeretnék később, lehet, hogy más döntést hozunk.

Mit akarok most? Lustálkodni, megnézni egy filmet és megenni egy tál csipszet. 

Mit szeretnék később? Fitten és egészségesen hosszú életet élni.

Eldönthetem, hogy melyik fontosabb számomra, az előbbi vagy az utóbbi. A döntés az enyém, de a következmények is. Lehet, hogy most tényleg fontosabb lazítani egyet, de az is lehet, hogy másképp lazítok, mert az egészségem megőrzése is fontos. Talán sétálok egyet a parkban, és ha kívánok valamit, akkor megeszek egy almát. 

Soha ne feledjük el azt, hogy a legtöbb döntésünknek később is van következménye – döntsünk okosan!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version