Site icon C.S. Lazzar

Egy nyolcvankilenc éves tanácsa az élethez

Egy nyolcvankilenc éves tanácsa az élethez

Egy nyolcvankilenc éves tanácsa az élethez

Ha beteg vagy, orvoshoz mész. Ha jogi problémáid vannak, ügyvédhez fordulsz. De kit kérdezz, ha az életről akarsz tanácsot kérni?

Hallottál már az életmód tanácsadókról? Bizonyára rendkívül hasznosak, és meg vagyok győződve róla, hogy rengeteg jó tanácsot tudnak adni az embereknek. Egy nagy baj van velük: nagyon fiatalok, van, aki alig huszonéves. Nincs igazi, kézzelfogható tapasztalatuk. Mit tudnak ők az életről? Én jobban bízom abban, aki már megélt 80-90 évet. S az a jó benne, hogy nem is az számít, hogy mit élt meg egy ilyen ember, hanem az, hogy mit bánt meg. Minden idős embertől ezt kérdezném meg: mit bánt meg? És még egy dolgot: mit tanácsolna 20 éves önmagának.

A minap egy nyolcvankilenc éves videóját néztem meg. Többek között a fenti kérdésekre is megkaptam a választ, de ami a legjobban tetszett, az volt, hogy azt mondta:

Próbálj ki mindent. Semmire ne mondj nemet, ami kicsit is vonz vagy félsz tőle. Ragadj meg minden lehetőséget, mert az elszalasztott lehetőségek ezerszer jobban fájnak, mint a kudarc. 

Azt hiszem, tudja, miről beszél, tapasztalatból. Az idő nem áll meg senkiért, és ami elmúlt, azt már nem tudjuk visszahozni. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version