Site icon C.S. Lazzar

Hogyan fordítsd a hasznodra a lustaságot

Hogyan fordítsd a hasznodra a lustaságot

Hogyan fordítsd a hasznodra a lustaságot

A lustaságról az az elterjedt hiedelem, hogy egy nagyon rossz dolog, van, aki egyenesen bűnnek tartja, ezért legtöbbünk megpróbálja elkerülni. Nem akarunk lustának tűnni, de valljuk be, azok vagyunk. És ez egy nagyszerű dolog!

A lustaság nálam akkor jelentkezik, amikor nincs kedvem valamit megtenni. Általában szembemegyek ezzel az érzéssel és megteszem, amit szükséges, függetlenül attól, hogy mit érzek. (Ez a siker titka – megtenni azt, amit kell, akkor is, ha nincs hozzá kedvünk.) 

De nagyon fontos, hogy ilyenkor legyünk tudatosak: ha lusták vagyunk, azaz valamihez nincs kedvünk, az egyben azt is jelenti, hogy az a valami nem egy nekünk való dolog vagy feladat. Felfoghatjuk úgy, hogy egy ajándékot kaptunk: megtudtunk magunkról valamit, amit a jövőben a hasznunkra fordíthatunk. 

Ha valamiről tudjuk, hogy nem egy nekünk való feladat, jobban tesszük, ha a jövőben nem erőltetjük magunkra azt, mert nem lesz jól elvégezve, késni fogunk vele és frusztrációt okozunk magunknak. Tehát, mit tegyünk? Delegáljunk! Attól, hogy nekünk nem megfelelő, nem jelenti azt, hogy más is ugyanígy van vele. 

Nem szeretsz táblázatokban dolgozni? Több millió ember viszont igen – add át a feladatot valakinek, akinek a kisujjában van az Excel, sokkal gyorsabban és jobban el lesz végezve a feladat, mintha te kínoznád magad vele órákig.

Lusta vagy mosogatni? Vegyél egy mosogatógépet. Miért szenvednél a kagyló fölött nap mint nap, ha nem nyújt neked élvezetet ez a folyamat? 

Bátran legyünk lusták és tanuljunk belőle!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version