Site icon C.S. Lazzar

Amikor aggódsz, félsz vagy szenvedsz, tisztítsd meg az ablakot (nem szó szerint!)

Amikor aggódsz, félsz vagy szenvedsz, tisztítsd meg az ablakot (nem szó szerint!)

Amikor aggódsz, félsz vagy szenvedsz, tisztítsd meg az ablakot (nem szó szerint!)

A problémáink megértése gyakran a megoldás felét jelentik. Amikor aggódunk, félünk vagy szenvedünk, legtöbbször nem értjük, mi történik velünk, ezért annyira nehéz ilyenkor megoldást találnunk. A megoldás ilyenkor az az egy egyszerű gyakorlat, amit úgy neveznek: tisztítsd meg az ablakot.

Gondolj bele, hogy a sötétség valójában nem más, mint a fény hiánya. Ha egy tök sötét szobában ücsörögsz, elég, ha csak egy gyertyát gyújtasz meg, a sötétség az egész szobából eltűnik. Csak a fény oszlathatja el a sötétséget. Ha bármi mással próbálkozunk, nem fog sikerülni.

Az aggódás, a félelem és a szenvedés sötétséget okoz bennünk. Ilyenkor hiába próbáljuk ezeket legyőzni, feleslegesen igyekszünk elnyomni magunkban őket, nem fog sikerülni. Csak a fény oszlathatja el a sötétséget. Ha ezek a negatív érzelmek és gondolatok jelentik a sötétséget, mi lehet a világosság? Természetesen minden, ami pozitív: például a hála és a szeretet.

Legközelebb, amikor aggódunk, félünk vagy szenvedünk, képzeljük el, hogy egy sötét szobában ülünk, felállunk, odamegyünk az ablakhoz, széthúzzuk a függönyöket és elkezdjük megtisztítani az ablakot. Ahogy az ablak világosodik, úgy árad be rajta a pozitivitás. Beengedjük a szeretetet, a hálát, az örömöt, az elfogadást, a lelkesedést, a csodálatot, a megkönnyebbülést, az önzetlenséget, a kedvességet, a jóságot, az odaadást, a bizalmat, a békességet vagy amire épp szükségünk van.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version