Site icon C.S. Lazzar

Gyakran vagy szomorú? Próbáld ki ezt!

Gyakran vagy szomorú? Próbáld ki ezt!

Gyakran vagy szomorú? Próbáld ki ezt!

Gyakran vagy szomorú semmi ok nélkül? Az az igazság, hogy a bánatnak, lehangoltságnak mindig van oka. Itt egy roppant egyszerű, három lépéses módszer, ami segít szembeszállni a szomorúsággal.

Első lépés

Csupán néhány perc nyugalomra, egy papírra és egy írószerre van szükségünk. Ha ezek megvannak, menjünk végig gondolatban egy napunkon, a reggeli ébredéstől egészen az elalvásig. Valahányszor olyasmire bukkanunk, amitől szomorúságot érzünk, írjuk fel a lapra. Lehet az például olyan banális dolog, mint például a Facebookon megjelenő posztok, vagy egy szentimentális blog, amit rendszeresen olvasgatunk, akár egy műsor a Netflixen a veszélyeztetett állatokról. Bármi is az, írjuk fel.

Második lépés

Ha kész van a lista, olvassuk végig és tegyünk egy jelt azok mellé, amelyeket – ha úgy döntünk – könnyen ki tudunk iktatni az életünkből. 

Harmadik lépés

Iktassuk ki azokat, amiket megjelöltünk. Nem muszáj egyszerre – sőt, nem is javasolt -, hanem szépen sorban, egyesével. Ha valami rituálé szerű dologról van szó, például mindig ebéd után megnézünk egy-két epizódot a kedvenc sorozatunkból, nagyon fontos, hogy helyettesítsük a tevékenységet valamivel, hogy ne érezzük a hiányát. Ha eddig a Madagaszkáron élő utolsó hupikék csincsilla házaspárról néztünk egy sorozatot, mostantól nézzünk valami vidámabbat. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version