Site icon C.S. Lazzar

Egyetlen dolog, ami a legtöbb szorongást megoldja

Egyetlen dolog, ami a legtöbb szorongást megoldja

Egyetlen dolog, ami a legtöbb szorongást megoldja

Ha ezt olvasod, biztosra veszem, hogy szorongtál már. Ha egyáltalán rájössz, hogy szorongsz, és megoldást keresel rá, feladod, mielőtt bármihez is kezdenél. Mert ha hallgatsz a népszerű tanácsokra, akkor ezt kellene tenned: meggyújtasz egy hibiszkusz illatú gyertyát, beteszel valami nyugtató zenét, bekapsz egy rágót, mosolyogsz, egy lábra állsz, szív alakban feltartod a kezeidet, behunyod a szemed és másfél órás, mély meditálásba kezdesz. Mi lenne, ha egyszerűbben kezdenénk?

Kutatások azt bizonyítják, hogy a legtöbb szorongást a határozatlanság okozza. Ha megoldjuk ezt az egyet, akkor a szorongás nagy részétől megszabadulunk. 

Mi a határozatlanság ellenszere? A döntés. S máris itt vagyunk a szorongás forrásánál, hiszen pontosan az a probléma, hogy képtelenek vagyunk dönteni.

Akkor menjünk egy kicsit mélyebbre: mit teszünk olyankor, amikor sikerül döntenünk? Cselekszünk. Akkor talán azt is mondhatnánk, hogy a határozatlanság ellenszere a cselekvés, nem igaz? Nem teljesen igaz, de játszunk el a gondolattal, hogy így van:

Szorongunk? Oké. Határozatlanság miatt? Rendben. Cselekedjünk! Nem kell tudjuk, melyik a helyes döntés, nem kell tudjunk minden választ, nem kell ismernünk minden részletet. Egyszerűen csak válasszunk egy utat és mozduljunk meg! Meglátjuk, hogy a szorongásunk megszűnik, hiszen a cselekvéssel megsemmisítjük a határozatlanságot.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version