Site icon C.S. Lazzar

5 szokás, amitől sikeres(ebb) leszel

4 szokás, amitől sikeres(ebb) leszel

4 szokás, amitől sikeres(ebb) leszel

A siker nem véletlen. Nem jön a jótündér egy varázspálcával és nem tesz minket sikeressé. Nem nyerjük meg a lottó főnyereményét, de ha megnyernénk sem lennénk attól sikeresek (legfeljebb gazdagok egy ideig). A siker megtervezett, céltudatos, következetes munka eredménye, és jó szokásokra van szükség hozzá. Íme a sikeres emberek 5 legfontosabb szokása:

Hallgasd meg (3:20 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)
  1. Ugyanabban az időpontban fekszenek le és kelnek fel nap nap után. 

A sikeres ember tudja, hogy a nap legfontosabb időszaka a kora reggel – ilyenkor vagyunk a legfrissebbek, ilyenkor tudunk a legjobban összpontosítani, ilyenkor van a legkevesebb megzavarásban részünk. Ezért a sikeres ember korán lefekszik, hogy korán, kipihenten tudjon kelni.

  1. Vigyáznak az egészségükre.

Ha nem vagyunk egészségesek, semmire sem vagyunk jók, nem tudunk dolgozni és egészen biztos, hogy hátráltatjuk magunkat a céljaink elérésében. A sikeres ember minden nap időt szán a sportra, leginkább reggel, ébredés után. Sokan ezt néhány perc meditációval egészítik ki a mentális egészségük ápolásáért. 

  1. Terveznek.

Terv nélkül csak sodródunk az életben. Terv nélkül mindig azt csináljuk meg, ami épp a legsürgősebb. Terv nélkül nem leszünk sikeresek. Tervezzünk! Tervezzük meg minden este a másnapunkat. Tervezzük meg hétvégén a következő hetünket. Tervezzük meg év végén a következő évi céljainkat. 

  1. Céltudatosak.

A tervek nem sokat érnek, ha nem kötődnek célokhoz. A terv azt mutatja meg, hogy mit tegyünk, de ennél sokkal fontosabb az, hogy miért tesszük. A sikeres embernek tehát vannak céljai, amelyeket ő maga alkotott meg. 

  1. Fejlődnek és tanulnak. 

A tanulást nem szabad abbahagyni, amikor végzünk az iskolával. Valójában az igazi tanulás ekkor kezdődik. A sikeres ember minden nap fektet a fejlődésébe, minden nap olvas és tudatosan képezi magát, hogy napról napra jobb legyen. 

Véleményem szerint az emberek többsége sikeres és boldog szeretne lenni – a jó hír az, hogy mindkettőt megkaphatjuk, ha a rossz szokásainkat lecseréljük jobbakra. A sikerhez nem elég csupán az előbbi öt szokás, ha mellette mondjuk napi hat órát a közösségi média böngészésével töltünk. A siker és a boldogság egésznapos, mindennapos munka eredménye, és akkor is tovább kell dolgoznunk rajta, ha már sikerült elérjük. De nagyon fontos tudnunk: megéri!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version