Site icon C.S. Lazzar

10 pofonegyszerű dolog, amitől boldogabb leszel

10 pofonegyszerű dolog, amitől boldogabb leszel

10 pofonegyszerű dolog, amitől boldogabb leszel

Szeretnél boldogabb lenni? Növeld a boldogságszintedet az alábbi 10 egyszerű módszerrel.

  1. Dönts a boldogság mellett

Nagyon sok ember azért nem boldog, mert azt mondja magáról: nem vagyok boldog. És bármit mond vagy tesz, ezt fogja igazolni. Dönts úgy, hogy boldog leszel és a gondolataid, szavaid és tetteid is ezt fogják igazolni.

  1. Tervezd meg a következő utazásodat

Nem számít, hogy mikor tudsz elutazni, az sem számít, hová, hiszen már maga a tervezési folyamat fel fog tölteni, és amitől igazán sokat fogsz kapni, az az időszak lesz, ami a tervezéstől az utazás pillanatáig el fog telni, mert az újra, ismeretlenre való várakozás izgalommal tölt el bennünket.

  1. Tölts időt a szeretteiddel

Legyenek azok a családtagjaink vagy a barátaink, azoknak az embereknek a társaságában időt tölteni, akiket szeretünk, bizonyítottan boldogabbá tesz bennünket.

  1. Mosolyogj

A mosoly boldogsághormonok felszabadulásával jár, főként ha emberekre mosolyogsz rá és ők viszonozzák azt. Most, a Covid járvány miatti maszkviselés miatt különösen nagy mosolyhiányban szenvedünk, tehát ha lekerül a maszk, mosolyogj rá minél több emberre.

  1. Költözz közelebb a munkahelyedhez

Ha távol laksz a munkahelyedtől, akkor elkerülhetetlen, hogy sok időt tölts az oda-vissza ingázással, ami megerőltető és időveszteséggel jár. Ha van rá lehetőséged, költözz közelebb.

  1. Légy hálás

A hála a legerősebb pozitív érzelem, ami minden negatív érzelmet képes kizárni az életünkből. Tanulj meg hálásnak lenni az élet apró, jelentéktelennek tűnő dolgaiért, amiket biztosra veszel és csak akkor éreznéd az értéküket, ha elveszítenéd. 

  1. Segíts másokon

Amikor másokon segítünk, adakozással, önkénteskedéssel vagy jótettekkel, automatikusan boldogabbnak érezzük magunkat. 

  1. Aludj többet

Láttál már síró, hisztiző gyereket, akinek kimaradt a délutáni alvása? A felnőtt embernek kevesebb alvásra van szüksége, mint egy gyereknek, viszont ugyanúgy kell nekünk az elég alvás, különben nyűgösek, ingerlékenyek, idegesek leszünk. Ha viszont eleget alszunk, ezekkel nem kell számolnunk, tehát boldogabbak leszünk.

  1. Sportolj

A sport bizonyítottan boldogsághormonokat szabadít fel a szervezetünkben. Ha levertnek érzed magad, próbáld ki, sportolj 10-15 percet és figyeld meg, hogy érzed magad utána.

  1. Menj ki a szabadba

A friss levegő, főként a 13.9 fok (egy, az egész világra kiterjedő kutatás szerint), csodákra képes. Tölts naponta legalább 20 percet a szabad levegőn és javulni fog az általános jóléted.

Láthatjuk, a boldogság néha nagyon egyszerű dolgokon múlik, és sokszor azért érezzük magunkat boldogtalannak, mert pont ezeket az egyszerű dolgokat felejtjük el beiktatni az életünkbe.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version