Site icon C.S. Lazzar

Egy tipp a túlgondolkodóknak

Egy tipp a túlgondolkodóknak

A bevásárlóközpont parkolójában álltam az autó mellett, kezemben az ablakmosó folyadékkal. Nagyjából egy-két másodperc múlva a löttyöt a csomagtartóba tettem, majd beszálltam az autóba. A következő bekezdésben leírom, hogy mi minden pörgött az agyamban eme röpke egy-két másodperc alatt.

Jó lenne ezt most betöltenem, mert teljesen ki van fogyva… De nincs kuka a közelben. Ha az üreset a csomagtartóba teszem, össze fogja pecsételni a kárpitot, mert amikor töltöm, mindig kilötyög. Akkor most nem töltöm be, úgyis megyünk innen tankolni, majd betöltöm a kútnál, és ott van kuka is. Hoppá! Nem jó! Mert ha ott töltöm be, azt fogják gondolni, hogy onnan vettem el, és ki fogják velem fizettetni még egyszer. Ha meg nem fizetek, azt gondolják, loptam. Akkor majd betöltöm később. Menjünk!

Köszöntelek a túlgondolkodók világában – láthatod, nincs könnyű dolgunk. És annak sincs könnyű élete, aki egy túlgondolkodóval él együtt. Én még jól „elvagyok” magammal, de mások életére is hatással van a túlgondolkodásom, éppen ezért keresem a „gyógymódot”. A következőt találtam:

Ha meg akarod állítani az agyad 10.000-es fordulatszámon való pörgését, fixáld le a szemed, azaz nézz egyetlen pontba. Ha a szemed szabadon tud kalandozni, pörögnek a gondolatok. Ha egy pontba nézel, az agyad is megáll. 

Kipróbáltam. Működik. Nem bírok egyelőre 10 másodpercnél tovább nézni egy pontba, de szerintem gyakorlással lesz ez több is. Nagyon hasznos trükknek tűnik azokra az időkre, amikor érzem, hogy az agyam robban el a túl sok gondolattól. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version