Site icon C.S. Lazzar

A legnagyobb ajándék, amit adhatsz bárkinek

A legnagyobb ajándék, amit adhatsz bárkinek

Biztos vagyok benne, hogy szülinapra, karácsonyra vagy csak úgy, semmi különösebb ok nélkül te is vettél már ajándékot valakinek. De gondoltad volna, hogy a lehető legjobb, legnagyobb, legértékesebb ajándék, amit valaha adhatsz bárkinek, nem vehető meg pénzen?

Hallgasd meg (2:15 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Régen egyenesen élvezettel töltött el, hogy mennyire elfoglalt, mennyire keresett ember voltam. Ha szólt a telefonom, azonnal felkaptam, s ha valakinek nem tudtam válaszolni, azonnal visszahívtam. De igyekszem leszokni erről. 

Ma már gyakran észre sem veszem, ha hívnak. Ugyanígy vagyok a Messengerrel, a Whatsapp-al és társaival. Egyre inkább kivonom magam „forgalomból”. Vannak emberek, akik egyenesen sértésnek gondolják azt, ha nem válaszolunk, amikor felhívnak. Sajnálom, de ez az ők problémájuk. Bármikor elérhető vagyok a számomra igazán fontos emberek számára. De ezeknek az embereknek a száma bizony nagyon alacsony s csak a családtagjaim s a munkatársaim tartoznak ide. Mindenki másnak várni kell, amíg nekem lesz megfelelő. 

Ha válaszolok egy hívásra vagy egy üzenetre, akkor odaadom a másik embernek azt a dolgot, ami számomra a legértékesebb: az életemet. Miért? Mert ha veled beszélek, akkor rád figyelek, ha rád figyelek, akkor neked adom az időmet, és az időm az életem. Nem mindenki érdemli meg és nem mindenki kapja meg. De aki megkapja, annak tudnia kell: óriási ajándékot kapott. Azt az időt, amit ő kapott, kaphatta volna több milliárd más ember, dolog vagy tevékenység. De ő kapta. És ez a legnagyobb ajándék, amit adhatunk egy másik embernek.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version