Site icon C.S. Lazzar

Nehéz dönteni? Itt 1 tipp, ami segít

Nehéz dönteni? Itt 1 tipp, ami segít

A nehéz döntések előtt az ember gyakran azt érzi, hogy összeroppan. Túl sok lehetséges kimenetel van, túl nagyok a kockázatok, s mindenáron szeretnénk a legjobb döntést meghozni. Mit tegyünk, hogy így is legyen?

Hallgasd meg (1:46 perc)
YouTube video player
Olvasd el (1 perc)

A bonyolult problémákkal az a legnagyobb baj, hogy behúznak magukba és nem látszunk ki belőlük. Gyakran ezért annyira nehéz döntést hoznunk. Tehát a megoldás az, hogy ki kell másznunk a problémából, hogy tisztábban lássunk. De hogyan, mert a probléma egy elméleti dolog, ott van a fejünkben, és a fejünkből nem tudunk kimászni. Nos úgy, hogy a testünket kell megmozdítanunk.

Álljunk fel és sétáljunk egyet. Az a legjobb, ha veszünk egy 15 perces szünetet és kimegyünk a szabadba. Nem számít, milyen az idő, nem romantikázni indulunk, hanem hogy kiszellőztessük a fejünket. A lényeg, hogy legyünk mozgásban és igyekezzünk másra figyelni, mint a problémánkra. Figyeljük meg a mindenfelé rohanó embereket, a dudáló autókat, a röpködő-csiripelő madarakat. Vegyünk jó mély lélegzeteket, hogy csökkentsük a stresszt. Gyorsítsuk fel a lépteinket, majd lassítsuk le annyira, hogy az már kényelmetlen legyen. 

A lényeg: törjünk ki abból a helyzetből, amiben vagyunk, hogy az elménk kitisztulhasson. Meglátjuk, utána sokkal könnyebben fog menni a döntés.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version