Site icon C.S. Lazzar

Egy ütős ok, amiért nem haladsz

Egy ütős ok, amiért nem haladsz

Tudod, milyen az, amikor a tökéletes tervet próbálod elkészíteni? Valahányszor azt gondolod, kész van, ráébredsz, itt sincs rendben, ott is hibádzik. Kijavítod, megfoltozod, kibővíted és valahogy mégsem készül el…

  1. Fejlesztő könyvekben nagyon sokat lehet olvasni a tervezés fontosságáról. Meggyőző érvekkel támasztják alá, tippeket, ötleteket adnak, hogyan tervezzünk. Viszont legtöbben megfeledkeznek arra is felhívni az olvasók figyelmét, hogy nincs olyan, hogy tökéletes terv. Ha erre törekszünk, ez lesz életünk nagy hibája, ugyanis soha nem fogunk belekezdeni a terv megvalósításába. 

     

    Milyen a jó terv?

     

    A jó terv tartalmazza a mérföldköveket, az alapvető lépéseket, amelyek elvezetnek a célhoz, azaz nem egy félkész terv. A jó terv rugalmas, vagyis lehetőséget ad a változtatásokra, anélkül, hogy a célt módosítani kellene.

     

    Miért nem gond, ha nem tökéletes a terv?

     

    Nem az számít, milyen vagy mennyire részletes, ugyanis a megvalósítás során amúgy is rengeteg dolog meg fog változni. Bármennyire is alapos a terv készítője, egyszerűen képtelenség, hogy mindenre gondoljon. 

     

    Honnan tudjuk, hogy mikor van készen a terv?

    Nézzük meg még egyszer a Milyen a jó terv? pont alatt leírtakat. Ha ezeket tartalmazza, foghatunk hozzá a végrehajtáshoz. Ne feledjük: ha bárhová el szeretnénk jutni, a legfontosabb lépés, hogy el kell indulnunk.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version