Site icon C.S. Lazzar

Az önbizalom növelő mágikus hármas technika

Az önbizalom növelő mágikus hármas technika

Magabiztosságból nem mindenkinek osztanak ugyanannyit születéskor. A hiba az, amikor azt gondoljuk, hogy annyival kell beérnünk, amennyi van. Nem! Az önbizalom olyan, mint egy izom – edzéssel, gyakorlással megerősíthető. 

A mágikus hármas technika annyira egyszerű, hogy bárki percek alatt meg tudja tanulni. Íme: minden nap egy tetszőleges időpontban, lehetőleg délután vagy este, keressünk egy csendes zugot, ahol egyedül lehetünk a gondolatainkkal csupán három percig, majd keressünk három olyan dolgot, ami jól sikerült aznap. Lehetnek ezek egészen apró sikerek, mint például valakire rámosolyogtunk, egy jó döntést hoztunk, mindenhová időben elértünk, betartottuk az ígéretünket. 

Ezeket írjuk le, s amikor készen vagyunk, olvassuk fel egyesével őket, háromszor egymás után. Mindenik olvasása közben érezzük át, hogy ez a mi sikerünk. „Ezek az én sikereim, egyedül nekem köszönhetően léteznek!” Majd dícsérjük meg magunkat értük. Gondolatban vagy hangosan mondjuk el: „Ügyes vagy! Csak így tovább! Ezt is megcsináltad! Ez jó volt! Nagyszerű!” 

Fontos, hogy ez egy könnyű gyakorlat legyen, ne görcsöljünk rá. Eleinte kissé döcögős lehet, ilyenkor ne erőltessük, hagyjunk időt magunknak, hogy megszokjuk ezt a rituálét. A mágikus hármas technika titka az ismétlésben rejlik – ne adjuk fel, ha három nap után semmit nem vettünk még észre. Gondoljunk bele, hogy milyen látszatja lenne annak, ha három nap elmennénk az edzőterembe? Semmilyen. Ahhoz, hogy eredeménye legyen a munkánknak, hetek vagy akár hónapok kell elteljenek. Lehet, hogy soknak tűnik, de ne feledjük, hogy miért csináljuk: magabiztosabbak leszünk, amivel együtt jár a siker és a boldogság.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version