Site icon C.S. Lazzar

7+1 jel, hogy jobb ember vagy, mint gondolod

7+1 jel, hogy jobb ember vagy, mint gondolod

Az ember saját magával mindig kritikusabb, mint bárki mással. Ezért mondják, hogy próbáljunk úgy beszélni magunkkal, mintha a legjobb barátunkkal beszélnénk – őt biztosan nem becsmérelnénk, magunkkal mégis miért tesszük? 

A válasz talán az, mert fejlődni szeretnénk, mert többet várunk el magunktól. De ez nem mentség arra, hogy saját magunkat a tükörbe nézve kevesebbnek tüntessük fel, mint aki valójában vagyunk. Az alábbi 7+1 állítás egyben 8 jel arra, hogy te egy jó ember vagy. Hányról ismersz magadra?

  1. Megdícsérsz más embereket, ha megérdemlik

Nem vagy öntelt. Más sikerei nem irigységet váltanak ki belőled, hanem együtt tudsz örülni velük.

  1. Hálás vagy a szeretteidnek

Értékeled a családodat és azokat, akik közel állnak hozzád, értékes időt töltesz velük, segítesz nekik, amikor szükségük van rád.

  1. Kedves ember vagy

Át tudsz tekinteni az emberek hibáin és képes vagy a jót látni bennük. 

  1. Becsületes és őszinte vagy

Az igazat mondod, nem azt, amit mások hallani szeretnének, akkor is, ha veszíthetsz a népszerűségedből. A helyes utat választod, nem a rövidebbet.

  1. Tiszteletteljes és udvarias vagy

Úgy bánsz más emberekkel, ahogyan szeretnéd, hogy veled is bánjanak mások. 

  1. Optimista vagy

Többször látod a jót, mint a rosszat, mert néha egyszerűen felesleges aggódni vagy panaszkodni.

  1. Nagylelkű vagy

Nem akarsz mindent csak magadnak, megosztod, amid van, legyen az az időd, az energiád vagy épp a pénzed.

  1. Megbízható vagy

Más emberek szívesen fordulnak hozzád, ha valamire szükségük van, mert tudják, hogy lehet rád számítani. Nincsenek üres ígéreteid.

Kissé beugratós ez a 8-as lista, mert azt gondolhatjuk, hogy minden igaz kell legyen ránk, ahhoz, hogy jó emberek legyünk. Nem! Emberek vagyunk, tele hibákkal. Még ha egy sem igaz ránk, akkor sem vagyunk automatikusan rossz emberek, hiszen fel lehetne sorolni 8×8 másik dolgot, amiért jók vagyunk. Keressük meg ezeket és támaszkodjunk rájuk. Alapjában véve mind jó emberek vagyunk, hinnünk kell ebben, hogy helyet adjunk a fejlődésünknek, s még jobbak lehessünk.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version