Site icon C.S. Lazzar

7 módszer, hogy megsokszorozd a hatékonyságodat

7 módszer, hogy megsokszorozd a hatékonyságodat

Vágytál már arra, hogy bárcsak 25 órából állna egy nap? Szeretnéd néha megállítani az időt, hogy végre befejezhesd, amibe belekezdtél? Ma megmutatom, hogyan lehetséges ez! Itt van hét módszer, amelyeket azonnal kezdhetsz használni:

  1. Tervezz és vizualizálj

Keress meg minden nap egyetlen feladatot, ami elég fontos ahhoz, hogy ha elvégzed, elégedett légy önmagaddal. Amikor meghatároztad, vizualizáld a sikert. 

  1. Használd ki a csúcsidőt

Legalább egy héten át kövesd, vezesd, hogy a nap különböző szakaszaiban mennyire vagy hatékony. Találd meg azokat az órákat, amikor mindig jobban teljesítesz, aztán a legfontosabb feladataidat erre az időszakra oszd be.

  1. Az elméd egy izom 

Ha fáradt vagy, nyomd még egy kicsit a gázt, aztán pihenj (ne kávét igyál!). Ha nem tudsz összpontosítani, pihenj meg. Próbáld ki a Pomodoro technikát.

  1. Erősítsd meg az akaraterődet és a kitartásodat

Az akaraterő növelése néha csak egyetlen szón múlik: cseréld le a „kellene” szót arra, hogy „kell”. A kitartás növelésére pedig egy dolgot csinálj: mindig csináld egy kicsit tovább, mint amikor abbahagynád.

  1. Kerüld el a megzavarásokat

A telefont némítsd le, az email ablakot zárd be, és mondj nemet, ha bárki megzavar valamivel. 

  1. Építs jó szokásokat

Amit már megszokásból teszel, ahhoz nem kell se kedv, se motiváció. Ha valamit három hétig ismételsz, szokássá válik. 

  1. Meditálj

Nincs annál nagyobb erő, mint amikor képesek vagyunk csak egyetlen dologra figyelni. A mindfullness meditációk megtanítanak erre a képességre.

Nem vagy hatékony? Okkal nem vagy az. A szétszórtság, a kapkodás és a „csapnak össze a hullámok a fejem felett” mind annak a tünetei, hogy valamit rosszul csinálunk. Az előbbi 7 módszer bevezetésével többszörösen megnövelhetjük a produktivitásunkat. Hajrá!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version