Site icon C.S. Lazzar

Egy jól működő párkapcsolat 10 törvénye (egyik sem titkos)

Egy jól működő párkapcsolat 10 törvénye (egyik sem titkos)

Mi kell ahhoz, hogy egy párkapcsolat működjön? Van valami titkos fegyver? A két ember tökéletesen kell passzoljon? Ki kell egészítsék egymást, vagy ellentétek kell legyenek? 

Nincs két egyforma ember, tehát elsősorban nem is attól működik vagy bukik el egy párkapcsolat, hogy milyen a benne lévő két ember alaptermészete. Minden attól függ, hogy ez a két ember mit tesz vagy nem tesz nap mint nap. Íme tíz törvény, amelyeket ha betartunk, nagy eséllyel életre szóló, boldog párkapcsolatunk lesz.

  1. Szeressük egymást. Mindig.

Szeretni nem csak egy érzés, hanem a mindennapos tetteink összessége. Szeretni valakit azt jelenti, hogy odafigyelünk rá, őt tesszük az első helyre. Például reggel megöleljük és megkérdezzük, hogy jól aludt-e, még mielőtt a telefont a kezünkbe vennénk. Akkor is szeressünk, amikor nehéz vagy amikor épp nem érdemlik meg.

  1. Mindig mondjuk az igazat.

Az őszintétlenség megmérgezi két ember között a kapcsolatot, különösen a párkapcsolatot. 

  1. Beszéljük meg.

Ha létezne egy fegyver, amivel bármelyik párkapcsolatot szét lehetne rombolni, akkor az a kommunikációt támadná. Az a párkapcsolat, ahol mindent megbeszélnek, lerombolhatatlan alapokon áll.

  1. Kérjünk bocsánatot.

Elkerülhetetlen, hogy tévedünk, hibákat követünk el – az a fontos, hogy vegyük észre és tegyük jóvá. 

  1. Ne tartsuk a haragot.

Ha minket bántottak meg és bocsánatot kértek tőlünk, engedjük el a haragunkat. Sem nekünk, sem a párkapcsolatnak nem tesz jót a harag tartása.

  1. A múltbeli kapcsolatainkat hagyjuk a múltban.

A jelenlegi párkapcsolatunknak semmi köze az előzőekhez. Ne hasonlítsuk hozzá, ne hozzuk magunkkal a múltbeli sérelmeinket, és ne hozzuk fel az exeinket. 

  1. Bízzunk egymásban.

A féltékenység nem a másik emberről szól, hanem a saját bizonytalanságunkról. Tanuljunk meg bízni a másikban. Ne adjunk okot a féltékenységre, de ne is várjunk el irreális dolgokat a másiktól. Beszéljük meg a határokat, tartsuk be azokat és bízzunk egymás ítélő képességében.

  1. Ne veszekedjünk.

Az, hogy nem értünk egyet, teljesen normális. Hogy ezt megvitatjuk, az is normális. De ha veszekszünk, az már rombolja a kapcsolatot. Lehet két embernek ugyanarról a dologról eltérő nézőpontja. Ezt értsük meg és fogadjuk el egymás – akár teljesen logikátlan – nézőpontjait.

  1. Ne bántsuk egymást.

Egy párkapcsolatban szándékosan bántani a másikat pü-pü nem jár. Ha ezt az elvet elmélyítjük magunkban és betartjuk, bármikor összezörrenünk valamin, csak jusson eszünkbe: nem szándékosan bántottak meg. A békesség rendkívül gyorsan visszatér közénk, ha ezt nem felejtjük el.

  1. Szeretkezzünk gyakran.

Nincs intimebb dolog két ember között, mint a szex. Tartsuk meg a szenvedélyes együttléteket. Úgy szeretkezzünk mindig, mintha épp először vagy talán utoljára tennénk. 

Túl soknak tűnik tíz törvényt betartani? Tartsunk be akkor egyet: az elsőt. Biztosra veszem, hogy az a két ember, aki tudatosan szereti egymást nap mint nap, boldogan le tudja élni az életét egymás mellett. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version