Site icon C.S. Lazzar

Ha minden rosszul megy az életedben, itt a megoldás

Ha minden rosszul megy az életedben, itt a megoldás

Hogy vagy? Szinte reflexből mondjuk, köszi, jól, és te? – pedig nem vagyunk jól. Nem érezzük jól magunkat és semmi jó nem történik az életünkben. De jó hírem van: a kiút a negativitásból valójában egyetlen egyszerű tényezőn múlik.

Ilyen helyzeteket gyakran jellemeznek úgy a szakemberek, hogy egy negatív spirálban vagyunk. Gyakorlatilag ez annyit jelent, hogy úgy a gondolataink, mint az érzelmeink és a cselekedeteink negatívak. A kör bárhol kezdődhet, és hacsak nem törjük meg, soha nem fog véget érni. A negatív gondolatok negatív érzelmeket ébresztenek bennünk, ha negatívak az érzelmeink, hasonlóképp negatívak lesznek a cselekedeteink is, ami természetesen negatív eredményekkel jár. A negatív eredmények újra negatív gondolatokat szülnek, és kezdődik elölről az ördögi kör, ami egy negatív spirálhoz vezet, azaz egyre rosszabbul érezzük magunkat és egyre inkább csak rossz dolgok történnek velünk.

A megoldás az, hogy meg kell törnünk az ördögi kört, méghozzá a képzeletünk segítségével: annak ellenére, hogy rossz dolgok történnek az életünkben, hogy pocsékul érezzük magunkat, hogy kilátástalannak látjuk a jövőnket, pozitív gondolatokat kell kitaláljunk magunk számára. El kell képzelnünk egy szebb jövőt, sikert és boldogságot, szeretet és hálát – csupa ilyen gondolatokkal kell megtöltenünk az elménket. Meglátjuk, hogy ezeknek a gondolatoknak pozitív érzelem lesz az eredménye, aminek közvetlen következménye lesz az, hogy pozitív cselekedeteink lesznek, ami végül pozitív eredményekhez vezet. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version