Site icon C.S. Lazzar

11 mérgező ember, akiktől futva menekülj

11 mérgező ember, akiktől futva menekülj

Ha a nappalidban ücsörögve egyszer csak füstöt éreznél, mit tennél? Tovább néznéd a tévében a Kardashian sztorit vagy eloltanád a tüzet? Túlélésre vagyunk programozva, mégis eltűrjük a környezetünkben élő(sködő) mérgező embereket. Legtöbbször azért, mert fel sem ismerjük őket. Íme tehát a toxikus emberek 11 fajtája: 

  • Az önző 

Te: – Meghalt a kutyám…

Ő: – Tényleg? Ó… Akkor ezért nem válaszoltál tegnap az üzenetemre, és egész délután rágtam a körmöm, hogy vajon minden rendben, alig tudtam elaludni, kész csőd voltam, nem is tudtam aludni, mert sírtam egész éjjel, nézd mekkorára dagadtak a szemeim… 

 

  • A kritizáló

Ő: – Látom új frizurád van. Jól áll! Én is akartam ilyet vágatni, de azt mondta a fodrász, hogy ez csak a ráncos bőrűeknek áll jól…

 

  • Az irigy

Arra is irigy tud lenni, ha egyszerűen csak jó a kedved. Neki soha semmi nem elég jó, állandóan panaszkodik.

 

  • Az áldozat

Akkor tűnik fel, ha valami baja van és valamire szüksége van, egyébként láthatatlan és képtelenség vele találkozni.

 

  • A képmutató

Nehéz felismerni, mert feléd mindig a jó arcát mutatja. A trükk az, hogy figyelj! Az ilyen ember gyakran kipletykál másokat, veled bájos és gyakran elmondja, hogy te milyen különleges vagy számára. Valószínűleg mindenkinek ezt mondja, mert így tudja meg a legpikánsabb titkokat, amiket aztán mindenfelé kikürtöl.

 

  • A csaló

Bármilyen lelkiismeret-furdalás nélkül átver bárkit. Ha mást átver, téged is át fog előbb vagy utóbb. 

 

  • A vészmadár

Egyetlen perc alatt fordítanak egy jó dolgot a lehető legrosszabbra:

Te: – Egy hét és megyünk nyaralni!

Ő: – És hová mentek? Párizsba? Jaj, vigyázzatok, mert most ott annyi a migráns, a minap is volt egy robbantás! És a bőröndökkel nagyon vigyázzatok, mert pont most olvastam, hogy…

 

  • A szellem

Ehhez az emberhez te ragaszkodsz, de valójában már réges-régen nem része az életednek. Ha össze is futtok, más dolga van, te ráírsz ötször, legfeljebb egyszer válaszol. Csak egyszerűen engedd el.

 

  • Az ígérgető

„Ígérem, hogy…” – így kezdődik a mondat, és te már tudod, hogy bármi, ami ezután jön, sosem fog megvalósulni. Csak üres szavak, semmi több. 

 

  • A kicsapongó

Ingadozó hangulatú ember, hajlamos rá, hogy könnyen felidegesedik, tör, zúz, utána meg teljesen nyugisan magyarázza, hogy ő „már csak ilyen”, meg „ez a temperamentumom, fogadj el”. Nem, nem kell elfogadnod.

 

  • A beledörgölős

Mindig, minden szituációban talál valamit, amibe beledörgölheti az orrod. Minden apróságra emlékszik, és egy pillanatig sem tétovázik, hogy a fejedhez vágja. Végtelenül pesszimista és mindenkit lehúz.

Te: – Menjünk moziba!

Ő: – Minek? Tavaly is voltunk és elaludtál a filmen.

Figyelem! Az előbbiek bármilyen kombinációban előfordulhatnak! 

Most nyilvánvaló, hogy az a következő kérdés: mit tegyünk, ha ilyen ember az egyik szülőnk, a házastársunk vagy az egyik barátunk. A válasz sokaknak fájni fog: ki kell őket zárni az életünkből. Ha ez nem lehetséges, akkor a legkevesebb az, hogy korlátozzuk a velük töltött időt. Ne feledjük: ezek az emberek óriási hatással vannak az életünkre! 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version