Site icon C.S. Lazzar

7 ok, amiért folyton fáradt vagy

7 ok, amiért folyton fáradt vagy

Nehezen tudsz reggel felkelni? Napközben alig van energiád? A kávé ad egy löketet, de az is hamar elapad? Vedd szemügyre az alábbi 7 okot, mert biztosan közte lesz az, aminek köszönhető ez az állapot.

  1. Magas cukortartalmú étrend

A cukor fogyasztása hirtelen megugrasztja az energiánkat, viszont az gyorsan el is fogy, s utána sokkal fáradtabbnak érezzük magunkat. Próbáljuk meg korlátozni a cukor fogyasztását.

  1. Kevés alvás

Évekig a korán kelés híve voltam. Most már abban hiszek – és látom a pozitív eredményt önmagamon is -, hogy aludjuk ki magunkat! Ha 17 órát talpon vagyunk, olyan állapotba kerülünk, mintha be lennénk rúgva. Ha nem alszunk eleget, nem csak a hatékonyságunk csökken, hanem tönkretesszük magunkat!

  1. Túlhajszolás

Ébredtél már arra munka közben, hogy alszol? Én igen. Laptoppal a kezemben koppantam bele. Ez a túlhajszolás egyik jele. A több munka nem jelent több eredményt. Ha nem vagyunk kipihentek, amúgy sem tudunk megfelelőképp összpontosítani. 

  1. Mindenre igent mondunk

Amikor dolgozunk, a munkára figyeljünk. Amikor pihenünk, relaxálunk, akkor ne máshol járjon az eszünk. Jó lenne, ha ez így működhetne. De munka közben folyton megzavarnak más emberek, a telefonunk és mi is gyakran félbeszakítjuk magunkat mindenfélével, ami épp eszünkbe jut. Nem csoda, hogy a nap felénél már el vagyunk fáradva. Zárjuk ki a megzavarásokat és összpontosítsunk arra, amit épp csinálunk.

  1. Perfekcionizmus

A tökéletességre való törekvés nemes, de romboló hozzáállás. Minél inkább törekszünk a tökéletességre, annál kevésbé leszünk hatékonyak és annál inkább leszünk fáradtak. A megoldás: fogadjuk el megfelelőnek a 70-80%-ost.

  1. Ugyanazt csinálni újra meg újra

Meg újra. A rutin leszívja az ember energiáját. Ha nincs benne egy kis változatosság, egy kis kihívás, megunjuk és lefáradunk tőle. Amit lehet, automatizáljunk, hogy ne kelljen minden áldott nap továbbítani az aznap kapott számlákat a könyvelőnek, mert már a *%@! is tele van vele.

  1. Soha nem lazítunk

Szorosan kapcsolódik a 2-es ponthoz, de nem pont arról szól. Aludni, pihenni és lazítani két külön fogalom. Lazítani jelentheti azt is, hogy aktívan teszünk valamit, például bowlingozunk egyet a barátokkal. Kapcsolódjunk ki rendszeresen aktív pihenéssel.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version