Site icon C.S. Lazzar

Egy boldog párkapcsolat 7 szabálya

Egy boldog párkapcsolat 7 szabálya

Mitől boldog egy párkapcsolat? Ellentétek, akik vonzzák egymást? Két kis legó darabka, amelyek tökéletesen egymásba illenek? Vagy mindennapos munka eredménye? Íme 8 szabály, amit mindenképp be kell tartanunk:

  1. Az „ex” a múlté

Az előző kapcsolatunknak nincs mit keresnie a jelenlegiben. De ugyanígy a múltbeli hibákat sem szabad magunkkal cipelnünk. Oldjuk meg, majd felejtsük el őket.

  1. Ne kiabáljunk egymással

Mi, a párommal úgy gondoljuk, hogy a veszekedés romboló hatással lenne a kapcsolatunkra. Ezért nem hogy nem kiabálunk egymással, még csak nem is veszekszünk. Soha. Mindig egyetértünk? Nem. Egyikünk meg kell hunyászkodjon? Nem. Igyekszünk a másik nézőpontját megérteni, s ha egyikünkben felgyűlnek az indulatok, inkább megállunk, megvárjuk, amíg megnyugszunk és csak azután folytatjuk a beszélgetést. A szabály az: a kiabálás csak akkor jár, ha ég a ház.

  1. Ne legyünk haragosak egyszerre mindketten

Szorosan összefügg az előzővel: van, hogy nem értünk egyet valamiben. Ha csak az egyik lesz ettől ideges, megvárjuk, míg ő lenyugszik, nem feszegetjük addig tovább a témát, különben mi is fel fogunk mérgelődni és akkor már nehéz lesz a veszekedés-bombát hatástalanítani. 

  1. Nem kell mindig igazunk legyen

A párkapcsolat nem focimeccs – itt ha valakinek győznie kell, akkor valójában mindketten veszítenek. A felek között meginog a bizalom, ami hosszú távon rombolja a kapcsolatot. Azt kell megértenünk, hogy lehet egy időben két embernek eltérő véleménye, s hacsak nem életbevágó dologról van szó, ennyiben kell hagyni. Te így gondolod, én másképp gondolom, pont. S az élet megy tovább. 

  1. Bocsánatot kérni és megbocsátani

A legnagyobb igyekezetünk ellenére is néha tévedni fogunk – nem a világ vége. Mondjuk el, valljuk be, kérjünk bocsánatot – és ha a másik oldalon állunk, bocsássunk meg gyorsan és őszintén. Hihetetlenül össze tud kovácsolni két embert az, ha ezt megtanuljuk és alkalmazzuk. (Természetesen ez csak a kis hibák esetében érvényes, ne várjunk megbocsátásra, ha félreléptünk…)

  1. Senki és semmi nem fontosabb a kapcsolatunknál

Nem várhatjuk el, hogy igazán boldogok legyünk a párkapcsolatunkban, ha a sörözés a fiúkkal vagy – főként az anyuka-feleség szerepekben – a gyerekeink fontosabbak, mint a kapcsolatunk. Igen, rendkívül fontosak a gyerekeink, de a helyes sorrend a következő: mi magunk, a párkapcsolatunk s csak azután a gyerekek.

  1. Bókoljunk a párunknak naponta legalább egyszer

Szeretjük őt? Akkor mondjuk el neki. Ma is, holnap is, holnapután is. A párunknak minden nap szüksége van arra, hogy hallja, érezze és tudja, hogy számukra ő az első, ő a legfontosabb, ő az egyetlen. Nemcsak ő lesz ettől boldogabb, hanem mi is, mert ahhoz, hogy bókoljunk, figyelnünk kell és észre kell vennünk minden apróságot, amit szeretünk s amiért hálásak lehetünk. 

A boldog párkapcsolat nem csak a ritka szerencséseknek jár, véleményem szerint mindenki megérdemli, hogy szeressék, tiszteljék s hogy boldog legyen. És mindenki képes rá. A fenti 7 tipp ebben segít.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version