Site icon C.S. Lazzar

10 dolog, ami újra feltölt energiával

10 dolog, ami újra feltölt energiával

Tegnap 10 energiavámpír dologról írtam, ezt kompenzáljuk ma 10 olyan dologgal, ami újra feltölt bennünket energiával.

A fáradtság elsőszámú oka a kiszáradás, tehát nem csoda, hogy az első tipp a víz pótlása. Igyunk vizet! Rajta! Most. És később is.

A második, harmadik és negyedik tipp szorosan összefügg: ha túl sokat ülünk, s főleg, ha bent a négy fal között, fáradtak leszünk. Milyen fura, igaz? Belefáradunk az ülésbe. Hogy feltöltődjünk, álljunk fel és menjünk ki a szabadba, a friss levegőre, a napra. Hol van ebben a három tipp? A séta, a friss levegő és a nap.   

Az ötödik: aludjunk jól és eleget. Ha nem ébredünk kipihenten, sürgősen orvosoljuk a problémát! A pihentető alvás előfeltétele, hogy mit teszünk elalvás előtt: kerüljük a kék fényt, például ne telefonozzunk, ne tévézzünk két órával alvás előtt. Ne együnk alvás előtt. Aludjunk sötétben és hűvösben. Cseréljük ki a matracunkat vagy a párnánkat. A lista végtelenül hosszú, de a legfontosabb: tennünk kell érte, hogy minden éjjel kipihenjük magunkat!

A hatodik: az emberi kapcsolataink legyenek pozitívak, kerüljük a negatív emberek társaságát. 

A hetedik: legyünk ott, ahol a lábaink vannak. A legtöbb ember gondolatban mindig máshol van, mint ahol a teste van. Nagyon sok felesleges energiánkba kerül egy dolgot csinálni és valami máson gondolkodni. Tanuljunk meg ott lenni a pillanatban!

A nyolcadik: sportoljunk. Tudom, hogy ennek még a hangzása is ellentmondásos, és elméletben nem is fogunk soha egyetérteni vele. Ezt egyszerűen ki kell próbálni egyszer, hogy higgyünk benne: a testmozgás megpihenteti az elménket és a lelkünket. 

A kilencedik: hallgassuk meg a kevenc, pezsdítő zenéinket. Ha csupán egyetlen olyan dalt meghallgatunk, ami pörgős és eleve szeretjük, szó szerint érezni fogjuk, ahogy feltöltődünk energiával.

A tizedik: öleljük meg az életünk párját vagy vegyünk egy hideg zuhanyt. Ha párkapcsolatban élünk és szeretve vagyunk (mindkettő kell hozzá), bújjunk össze életünk párjával. Ha szinglik vagyunk, ugorjunk be fél percre a jéghideg zuhany alá – az eredmény nagyjából ugyanaz lesz.

A bónusz tippem pedig a következő: szundítsunk 20 percet. Ha napközben csökken az energiaszintünk, kapjunk be egy rövid kávét és feküdjünk le, 20 perces ébresztést állítva. Nagyjából ennyi időre van szüksége a szervezetnek a koffein felszívódására, így amikor megébredünk, újra Duracell-nyuszi üzemmódba kapcsolhatunk.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version