Site icon C.S. Lazzar

8 apró változtatás a szokásainkon, ami megoldja életünk problémáinak 80%-át

8 apró változtatás a szokásainkon, ami megoldja életünk problémáinak 80%-át

A szokásaink rabságában élünk és a szokásainkat meglehetősen nehéz megváltoztatni. De nem kell mindig fekete-fehérben gondolkodni, hiszen ott a szürke több, mint 50 árnyalata: néha elég, ha egy-egy kicsit változtatunk a szokásainkon, hosszú távon azonban számottevő pozitív eredményt érhetünk el.

  1. Higgyjünk abban, hogy az emberek jók

Igen, hordoz a Föld a hátán néhány idiótát, de a többség jó ember és jót akar. Ha így állunk hozzá az emberiséghez, jobban fogunk haladni az életben.

Például: nem jó szobát kapunk a hotelben – ahelyett, hogy ordítoznánk a recepcióssal, bízzunk benne, hogy jót akar és segíteni fog megoldani a problémánkat. Mosollyal és kedvességgel előrébb jutunk és még más embereknek sem rontjuk el a napját. Míg ha leordítjuk a fejét, kedve sem lesz hozzá, hogy segítsen, sőt bosszúból még azért sem fog.

  1. A negatív szavakat cseréljük pozitív szavakra

A gondolataink befolyásolják a szavainkat és a tetteinket, amelyek megteremtik az eredményeinket. A negatív szavaknak negatív eredményük lesz, amelyek újabb negatív gondolatokat szülnek és így találjuk magunkat egy nagy sz*rkupacban. Ne használjunk trágár kifejezéseket, ne mondjuk, hogy „nem lehet”, ”lehetetlen”, mondjuk azt helyette, hogy „vajon hogyan lehetne?”

  1. Ünnepeljünk gyakrabban

Számtalan jó dolog történik az életünkben nap mint nap, csakhogy mindezeket természetesnek ítéljük és átsíklunk felettük. Vegyük észre az apró sikereket és ünnepeljük meg őket, ha másképp nem is, egy gondolatbeli vállveregetéssel. 

  1. Kötelezzük el magunkat a céljaink megvalósítása mellett

Ha van egy célünk ne úgy álljunk hozzá, hogy „megpróbálom”, mondjuk azt, hogy „meg fogom csinálni”. Az elköteleződés sokkal nagyobb energiát összpontosít bennünk a megoldásra. Ha csak „megpróbáljuk”, akkor fejben már félig-meddig elfogadtuk a csődöt. A „megcsináljuk!” hozzáállás viszont elfogadja a kudarcot, de a csődöt nem.

  1. A kudarcot könyveljük el úgy, mint egy próbavizsga – az lesz a záróvizsga, amikor sikerül

Nem fog mindig, minden elsőre sikerülni nekünk az életben. De ahogy például a jogosítvány megszerzésekor is többször vizsgázhatunk, ugyanúgy az életben is több esélyt kapunk, ha valami elsőre nem sikerül.

  1. Ne pazaroljunk időt és energiát haragra

Tanuljunk meg gyorsan megbocsátani és elengedni a haragot, mert ahol harag van, ott nem fér el semmilyen pozitivitás. 

  1. Ne vegyük túl komolyan magunkat

Az élet egy játék, s ha túl komolyan vesszük, túl könnyen megsérülhetünk lelkileg. Nem vagyunk robotok, fogadjuk el, hogy nem hozhatjuk mindig a legjobb formánkat. Ha megcsúszunk, megbotlunk, nevessünk egyet és menjünk tovább.

  1. Nem kell mindig igazunk legyen

A legtöbb vitát az életben nem érdemes megvívni – ez életem egyik legnagyobb tanulsága (megrögzött „nekem mindig igazam kell legyen” voltam). Van, ami egyszerűen nem eléggé fontos, hogy vitázzunk rajta – sokkal fontosabb a békesség. Szerinted a Föld lapos, szerintem gömbölyű – gyakorlatilag a Földet nem érdekli, hogy az emberek mit gondolnak róla, tehát mindenki azt gondol, ami neki tetszik. Nap mint nap az emberek egy millió apróságon képesek vitázni, veszekedni. Pedig a legtöbbször csupán ennyit kell tenni: elfogadom, hogy te így gondolod és szent a béke

A szokásaink vagy segítenek megoldani a problémáinkat vagy további problémákat okoznak nekünk. Változtassunk egy-egy kicsit minden nap a rossz szokásainkon és hosszú távon teljesen átalakíthatjuk az életünket ideges, stresszes, boldogtalanból, kiegyensúlyozott és boldoggá. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version