Site icon C.S. Lazzar

Mosolyogsz vagy panaszkodsz?

Mosolyogsz vagy panaszkodsz?

A legtöbben azt mondjuk, szeretjük önmagunkat – többé kevésbé -, de sajnos a tetteink az ellenkezőjét igazolják. És a legrosszabb az, hogy észre sem vesszük. Aztán meg nyavajgunk és panaszkodunk, hogy nyomorúságosan érezzük magunkat, hiszen mindenféle rossz dolgok történnek az életünkben.

  1. Mit teszünk mindannyian nap mint nap? Nem alszunk jól és eleget. Kitesszük magunkat folyamatosan mindenféle stressznek. Olyan ételeket fogyasztunk, amelyekről tudjuk, hogy többet ártanak, mint amennyit használnak. Emberi kapcsolataink nemhogy gyarapodjanak, egyre inkább leépülnek. Boldogság helyett irigység, panaszkodás és betegségek uralják az életünket.

     

    Pedig tudjuk: ha megesszük azt az ételt, amiről tudjuk, hogy árt nekünk, akkor azzal azt üzenjük saját magunknak, hogy jobban szeretünk enni, mint amennyire szeretjük önmagunkat. Ha nem alszunk eleget, azt tanítjuk meg a tudatalattinknak, hogy fontosabb az esti sorozat, mint az, hogy kipihenjük magunkat. Minden apró részlet számít!

     

    Szeretni önmagunkat azt jelenti, hogy a döntéseink többsége a javunkat szolgálja. Szeretni önmagunkat azt jelenti, hogy teszünk azért, hogy boldogok legyünk. Szeretni önmagunkat azt jelenti, hogy amit gondolunk, mondunk és cselekszünk, többnyire pozitív következményekkel jár saját magunk irányába. 

     

    Ha jobb életet szeretnénk magunknak, mint a jelenlegi, vegyük tudomásul, hogy minden apróság számít. Úgyhogy igyekezzünk olyan döntéseket hozni, amelyek azt bizonyítják, hogy jobban szeretjük magunkat, mint a csipszet, mint a Netflixet, mint a TikTokot, mint a füstöt vagy mint a mások kipletykálását. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version