Site icon C.S. Lazzar

Egy jó nap testmozgással indul!

Egy jó nap testmozgással indul!

Egy jó nap testmozgással indul – ez a mondat számomra egy mantra, azaz egy mágikus formula. Mitől mágikus? Mert csupán ennek az egy mondatnak az ismétlésétől számos pozitív változás történt az életemben.

Szeretek korán kelni – ez nem titok. Szeretek sportolni – mindig is szerettem. De voltak hullámvölgyek, amikor későig lustálkodtam és nem sportoltam semmit. Voltam már 93 kilós is, és megsúgom, nem a sok edzőtermi lábedzéstől. Le tudtam gyúrni együltömben két egész pizzát. És ami a legrosszabb, hogy meg is tettem. Viszont soha nem éreztem magam annyira jól a bőrömben, mint most. És ez minek köszönhető? Nagyrészt annak, hogyan indítom a napom.

Ha úgy indult a napom, mint az emberek zömének – első a telefon, és nagyon gyorsan megnézni, hogy miről maradtam le, amíg aludtam –, nagy valószínűség szerint pocsék napom lett. Nem is találtam meg az összefüggést mindaddig, amíg nem változtattam ezen. 

A változás

A változáshoz alapvető fontosságú volt a mantra megfelelő számú ismételgetése. Érdekes módon nagyon jól tudtam: ha mozgok, sportolok, edzek, utána mindig jól érzem magam. De amíg ezt nem mondtam el magamnak, nem hatott rám motiválóan. Amikor mondogatni, ismételgetni kezdtem, minden megváltozott. Reggel, ahogy megébredtem, az első dolog, amire gondoltam: egy jó nap testmozgással indul. Miután végeztem a sportolással, megerősítettem magamat: jól érzem magam, egy jó nap testmozgással indul. Napközben, ha jól éreztem magam, eszembe jutott: azért érzem most jól magam, mert ez a nap egy jó nap, mert testmozgással indult.

Az eredmény

Az eredmény még engem is lenyűgöz: roppant egyszerű felkelni reggel. Akkor is sportolok, ha úgy érzem, semmi kedvem hozzá. És a legjobb: minden nap fantasztikusan érzem magam!

Mi a te mantrád?

Meg vagyok győződve róla, hogy nem mindenkinek ez a mantra válik be. Nem mindenki szeret korán kelni, és nem mindenki szeret sportolni. De nem csak ezt lehet levonni tanulságként. 

A tanulság

Találjuk meg, hogy mi az, amit reggel elsőre tennünk kell, hogy jól érezzük magunkat tőle. Próbáljunk ki több dolgot! Lehet, hogy egy csendes kávézás lesz a nyerő, lehet, hogy egy ötperces zuhanyzás, de az is lehet, hogy a párunk ölelése hoz minket a megfelelő lelkiállapotba. A lényeg az, hogy amint megtaláltuk, fogalmazzuk meg egy mondatban (például: Egy jó nap egy finom kávéval indul), és ismételjük gyakran, fejben és hangosan, míg a mantra valóra válik. Így lesz azután minden napunk egy jó nap! 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version