Site icon C.S. Lazzar

A legtöbb ember boldogtalan – pedig lehetne boldog

A legtöbb ember boldogtalan - pedig lehetne boldog

Te is láttad, hogy mennyi boldog ember él közöttünk? Csak nézz be a közösségi médiára! A valóságban azonban mit látunk? Ideges sofőröket. Türelmetlen szülőket. Veszekedő párokat. Kétszínű munkatársakat. Panaszkodó barátokat. Most akkor hogy is van ez? Boldogok vagyunk vagy sem?

Attól tartok, hogy „sem”… Pedig a boldogság receptje nem titok. A legtöbb ember pontosan ismeri. Mint ahogy azt is tudjuk, hogy a gyorskaja egészségtelen. Mégis megesszük. 

Tudjuk, hogyan lehetnénk boldogok, de mintha nem akarnánk azok lenni, mindent másképp csinálunk. Minden más fontosabb. Az előléptetés. A nagyobb fizetés. Az új autó. A kertes ház. A következő gyerek. Több követő a Facebookon. Az idei nyaralás. S közben elfelejtünk boldogok lenni. 

Ez normális. Az viszont egyáltalán nem az, hogy mindezekért feláldozzuk a boldogságunkat. Mert miközben kergetünk valamit, amivel nem rendelkezünk, észre sem vesszük azt, amink van. Nem vagyunk hálásak az egészségünkért, a társunkért, a szüleinkért. Elhanyagoljuk azt, ami igazán fontos lenne. Természetesnek veszünk olyasmit, ami egyáltalán nem az. 

Valójában a legtöbb ember már eleve rendelkezik azzal, ami szükséges a boldogságához. Csak ki kellene nyitni a szemünket. Meg kellene állni egy-egy kis időre nap mint nap, és hálásnak lenni mindazokért a hétköznapi, ám fantasztikus dolgokért, ami az életünk része. És máris boldogok lennénk. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version