Site icon C.S. Lazzar

Félj, mert attól valóra válnak az álmaid!

Félj, mert attól valóra válnak az álmaid!

Gyakran hallani azt a mondatot, ami így kezdődik: „Nekem az álmom az…”, és nagyon ritkán hallani azt, hogy „Valóra váltottam az álmom!”. Utóbbiaktól, ha megkérdezzük, hogyan, legtöbben azt fogják elmesélni, hogy mit tettek. Előbbiektől, ha megkérdezzük, miért nem, el fogják mondani a kifogásaikat. Gyakorlatilag az esetek többségében kiderül, hogy a félelmek nagyobbak, mint az álmok utáni vágyak. Ha már úgyis félünk, mi lenne, ha felhasználhatnánk a félelmünket, hogy valóra váltsuk az álmainkat? 

Ravasz marketing szakemberek előszeretettel használják a FOMO-nak keresztelt marketingfogást. FOMO, azaz Fear Of Missing Out. Ez a hétköznapi ember pszichológiai késztetése, hogy megtegyen/megvegyen valamit, csak azért, hogy ne maradjon le róla. 

Gondolkodás nélkül nyitjuk meg a Facebook-ot naponta ötvenszer, mert nem akarunk semmiről lemaradni. A lehető legrosszabb időpontban is válaszolunk egy ismeretlen szám telefonhívására, mert tudni akarjuk ki és miért hív. 

Nap mint nap használják rajtunk a FOMO-t, jó rutinunk van benne, tehát használjuk fel mi is ezt, szándékosan, hogy valóra váltsuk az álmainkat. Egyszerűen annyit kell tennünk, hogy gondoljunk arra, hogy mi lesz, ha lemaradunk róla? Milyen érzés? Nem túl jó, igaz? Próbáljuk ki és meglátjuk, hihetetlen motiváló ereje tud lenni a félelemnek!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version