Site icon C.S. Lazzar

Hogyan ne légy soha többé beteg?

Hogyan ne légy soha többé beteg?

Ugye nem mondok újat: ha csak a pénzt hajszolod és közben nem vigyázol az egészségedre, végül nem lesz rá lehetőséged, hogy élvezd a munkád gyümölcsét? Én is tudom, te is tudod, Rózsika néni is tudja, mégis mindannyian az ellentétét tesszük. 

Például mindenki tudja, hogy a gyorskaja egészségtelen. Mégis a gyorséttermeknél kígyózik az éhes emberek leghosszabb sora. Mert most vagyok éhes, nem egy-két óra múlva.

Mindenki tudja, hogy a cukor egészségtelen. Mégis a kóla az egyik legjobban fogyó termék a világon. De hát olyan finom!

Mindenki tudja, hogy a rendszeres testmozgás elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. Legtöbben mégis az autóból az íróasztal mögé, onnan megint az autóba, aztán meg egyenesen a kanapéra, a TV elé szöknek. Naná! Méghozzá kólával és chipsszel!

Mindenki tudja, hogy a stressz ártalmas. De mindenen is stresszeljük magunkat, néha még azon is, hogy stresszesek vagyunk. Már attól is stresszes vagyok, hogy ezt olvasom!

Pedig a megoldás egyszerű lenne:

  1. Figyeljünk rá, hogy mit eszünk meg. 
  2. Használjuk a lábainkat, gyalogoljunk rendszeresen.
  3. Pihenjünk. Aludjuk ki magunkat, kapcsolódjunk ki naponta és hétvégéken is.

A sort meg folytathatjuk egyénre szabva: ha cigizünk, hagyjuk abba, ha gyakran iszunk alkoholt, hagyjuk abba. Pontosan tudjuk, hogy mivel ártunk az egészségünknek, nem kellek én hozzá, hogy megmondjam, hol van a baj. 

Mert a legnagyobb baj az, hogy tudjuk, de mégis csináljuk. Nem tudjuk vagy nem akarjuk abbahagyni a káros szokásainkat. Úgyhogy már csak egyet tehetek: sarokba szorítlak. Milyen érzés, amikor beteg vagy? S milyen lenne az, ha soha nem lennél beteg? A vicces az, hogy alapjában véve a tested képes kivédeni minden betegséget – hacsak nincs legyengítve a rossz szokásaidtól, hacsak nincs elfoglalva azzal, hogy épp az alkoholt tisztítja ki a szervezetedből…

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version