Site icon C.S. Lazzar

Ha tunya vagy: szaladj egyet!

Ha tunya vagy: szaladj egyet!

A sport előnyeiről regényeket írhatnánk (és írtak is már), de tudtad azt, hogy egy csupán negyed órás laza kocogás milyen hatással van az elmédre? Most megtudod!

Hallgasd meg (1:35 perc)
YouTube video player
Olvasd el (1 perc)

Minden nap, minden ember életében van olyan pillanat, amikor lenne 15 perce arra, hogy egyet szaladjon. Csakhogy kifogásokkal tele van a padlás… Nincs kedvem, nincs időm, s különben is, mit ér 15 perc? A vicces az, hogy 15 perc üldögélést pihentetőbbnek találunk, mint 15 perc szaladást (valahol logikus…), csakhogy a legújabb kutatások azt igazolják, hogy pontosan fordítva van: az üldögélés gyakorlatilag semmit sem változtat azon, hogy milyen állapotban vagyunk előtte és utána, a szaladást követően viszont határozottan energikusabbak leszünk. Olvasd el még egyszer: a szaladás után energikusabbak leszünk. Igen, utána. 

S ha nekem nem hiszel, olvasd el, mit mond a tudomány: Acta Psychologica. Sőt, tudod mit? Próbáld ki! Jómagam élő bizonyítéka vagyok annak, hogy a testmozgás energizál. Bár edzés közben lihegek és a torkomban dobog a szívem, utána a napom sokkal jobban telik, mintha aludtam volna még egy órát. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version